Hör du till dem som googlade på när säsong fyra av Stranger Things släpps i samma sekund som eftertexterna rullade igång i slutet av säsong tre? Då är du inte ensam! Och här kommer riktigt goda nyheter till alla som älskar den 80-talssprakande sci-fi-serien.

Kommer en säsong 5 av Stranger Things?

Säsong 4, vars inspelning fått avbrytas på grund av corona, kommer inte att bli den sista säsongen av serien. Även efter den säsongen finns mer att berätta av historien – och fler avsnitt att spela in. Det avslöjar nu bröderna Ross och Matt Duffer som ligger bakom serien, i en intervju med The Hollywood Reporter.

Stranger Things

Efter säsong fyra finns mer att berätta i Stranger Things, avslöjar skaparna.

– Säsong fyra kommer inte att bli slutet. Vi vet vad slutet är, och vi vet när det händer. [Pandemin] har gett oss tid att se framåt och bestämma vad som blir bäst för serien. När vi började komma underfund med det fick vi också en bättre känsla för hur länge vi behöver berätta den här historien, säger Ross Duffer till tidningen.

Jobbat på manuset

I slutet av säsong tre lämnades tittarna med barnen Hawkins, som tillbringade sommarlovet 1985 med att övervinna övernaturliga krafter.

När coronapandemin kom i vägen för inspelningarna av säsong fyra av serien berättar bröderna att de nu utnyttjat tiden till att ta serien framåt ytterligare. Deras fokus har varit att jobba på manuset och hur spänningen – som minst sagt är en stor del av tjusningen i berättelsen – fortsatt ska upprätthållas.

Stranger Things

Under coronapandemin har skaparna till serien hunnit fundera ut slutet på historien.

– Vi har fått mycket tid att jobba på manuset. För första gången har vi alla manus skrivna och redo att se över på i sin helhet för att göra justeringar, säger Matt Duffer till The Hollywood Reporter.

Under inspelningspausen har seriens tredje säsong också hunnit blivit nominerad till flera priser på den prestigefyllda Emmygalan som äger rum i september 2020.

Foto: TT

LÄS MER:

24 läskiga skräckfilmer du kan se på Netflix

Det finns en ny skräckfilm om Hans och Greta som vi inte vågar se

Stranger things dubbat till skånska – så mycket roligare än originalet!

Mest läst