Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Se Alicia Vikander som spådam i årets läskigaste skräckfilm

19 feb, 2020 
AvAnaïs González Cruz
Alicia Vikander med tarotkort i karg slottsmiljö? Say no more! The Green Knight är skräckfilmen som du verkligen inte får missa i sommar – kolla in den ruggiga (och helt obegripliga) trailern här.
Annons

Morbid dockteater, brinnande glorior och dödsvisioner i mörka skogsdungar. Efter att ha sett trailern till The Green Knight har du förmodligen många frågor, framför allt vad det egentligen är som pågår.

Trailern släpptes i förra veckan och har redan fått över två miljoner visningar på Youtube, men på nätet råder stor förvirring om handlingen. Är det en skräckfilm? Eller är det fantasy? Och har Alicia Vikander plötsligt sadlat om till spådam? En sak kan tittarna dock slå fast – den är väldigt obehaglig att titta på:

”Jag vet inte vad det här är, men jag måste se den”, skriver en tittare i kommentarsfältet.

”Det är som en medeltida fantasyfilm och en psykologisk thriller i ett”, lyder en annan kommentar.

Baseras på legenden om riddaren Gawain

Bakom The Green Knight står A24, en amerikansk filmstudio som blivit känd för nytänkande produktioner som Ex Machina, Hereditary och Moonlight. Nu tar man sig an berättelsen om riddaren Gawain (Dev Patel), kung Arthurs systerson som enligt legenden gav sig ut på ett farligt uppdrag för att besegra en mytomspunnen fiende.

Annons

Exakt vilken roll Alicia Vikander spelar i filmen är oklart, men av trailern att döma verkar hon vara någon slags hovdam med goda tarotkunskaper. I klippet får vi också se en skymt av GoT-skådisen Kate Dickie, Catelin Starks syster Lysa som i serien blev mest känd för att amma sitt barn upp i skolåldern.

Mer än så vet vi inte om The Green Knight, förutom att den verkligen är ett givet filmval i år. Premiär sommaren 2020!

The Green Knight – se trailern:

Foto: A24

Läs mer: 

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons