Svenska Oscarvinnaren Alicia Vikander spelar huvudrollen, hjältinnan Lara Croft, i nya filmatiseringen av Tomb Raider. Nu har filmbolaget släppt de allra första officiella fotona från filminspelningen. Vanity Fair var först med publiceringen och lyckades också få några citat från den svenska skådespelerskan.

– När jag tillfrågades att spela denna roll blev jag väldigt exalterad. Lara Croft är en ikonisk karaktär, berättar Alicia för Vanity Fair.

Läs även: Alicia Vikander klipper av sig håret – se nya frisyren!

Hon fortsätter:

– Jag tror att folk kan identifiera sig med henne på grund av massa olika anledningar. Men för mig ser jag henne som ett föredöme för många unga kvinnor. Hon försöker hitta sin plats i världen och koppla ihop det förflutna med framtiden. Hon har också en fantastisk blandning av egenskaper. Tuff, smart, sårbar och dessutom spöar hon folk. Hon är också väldigt annorlunda jämfört med de karaktärer jag tagit mig an tidigare. Det är roligt att försöka gå in i Laras huvud och utmaningen det innebär med en sådan fysisk roll. Projektet är extremt spännande.

Enligt tidningen SELF har Alicia Vikander legat i hårdträning inför rollen. I sju månader har hon bland annat tränat en blandning av styrketräning, boxning, MMA och klättring, tillsammans med svenska Hollywoodtränaren Magnus Lygdbäck – som också  hjälpte Alexander Skarsgård att komma i form inför Legend of Tarzan.

Programmet, som fått smeknamnet ”Magnus-metoden”, kombinerar träning, kost och psykologi.

– Sju månader innan filminspelningen började satte jag Alicia på en kostplan för att öka i muskelvikt och skruva upp förbränningen, säger Magnus Lygdbäck till SELF. Hon fick också göra videoträning som främst bestod av tyngdlyftning för att bygga muskler och rörelseträning för att bygga upp Lara Croft-karaktären.

Läs även: Här gör Alicia Vikander succé på Oscarsgalan – igen

Filmen Tomb Raider regisseras av Roar Uthaug och har premiär i USA i mars 2018. I filmen syns också Dominic West, Walton Goggins och Daniel Wu.
Foto Stella Pictures

Artikeln publicerades ursprungligen på ELLE.se.

Läs även:
Här är alla deltagare i Så mycket bättre
Serierna du inte får missa på Netflix i år
Se hotellrummet som Alicia Vikander har designat

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: