Emmy-galans mest omtalade ögonblick i natt var ingen av de välförtjänta vinsterna eller underhållningen, utan ett storartat frieri på scenen.

Det var när regissören Glenn Weiss vann pris för för att ha regisserat tv-sändningen av Oscarsgalan som han inledde sitt tacktal med att prata om saknaden efter sin mamma som gått bort ett par veckor tidigare. Det ingen anade var hur tacktalet från den för tv-publiken relativt okände regissören skulle sluta.

Tacktalet mynnade nämligen ut i kvällens mest omtalade ögonblick när Glenn Weiss gick ner på knä på scenen och friade till sin flickvän Jan Svendsen inför publikens rungande jubel och applåder.

– Du undrar varför jag inte gillar att kalla dig min flickvän? Det är för att jag vill kalla dig min fru, sa Glenn Weiss på scenen.

När hans flickvän tagit sig upp på scenen plockade han fram en ring och sa:

– Det här är ringen som min pappa satt på min mammas finger 67 år sedan. Jag vill sätta den här ringen på ditt finger inför alla människor här och min mamma och dina föräldrar som vakar över oss.

Den kändistäta Emmy-galan var inte sen med att brista ut i jubel och bjuda på flera obetalbara reaktioner från de andra stjärnorna på plats som fick bevittna kärleken mellan paret.

Leslie Jones, känd från Saturday Night Live och en av de nominerade skådespelarna under kvällen, gapade stort och lade senare upp en film på Twitter där hon sa: ”Mannen som ska vara med mig ska fria på Emmy-galan, om du inte gör det så är du inte seriös.”

Skådespelaren Sterling K Brown som befann sig på scenen under frieriet tappade hakan och såg ut som att han knappt kunde tro sina ögon.

Benedict Cumberbatch var en av kändisarna som gapade stort av förvåning, jublade och applåderade till frieriet, medan Sarah Paulson fick kämpa för att hålla tårarna tillbaka medan hon applåderade.

Vi säger bara: Wow, vilket frieri!

 

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Mer från Emmy-galan:

Finaste klänningarna från nattens Emmy-gala

Därför bar Jenifer Lewis Niketröja på röda mattan

Padma Lakshimi bar en ”gammal” klänning på galan – och anledningen är underbar!

Här är alla vinnare på Emmy-galan 2018

Emmy-galans musiknummer synade mångfalden i Hollywood

Foto: Michael Buckner/Variety/REX

Artikeln publicerades först på ELLE.

Mest läst