Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Se det fina frieriet på Emmy-galan – och kändisarnas reaktioner!

18 sep, 2018 
AvNanna von Knorring
Den relativt okände regissören Glenn Weiss stod för Emmy-galans mest omtalade och överraskande ögonblick när han friade till flickvännen Jan Svendsen på scen. Se ögonblicket som inte lämnade ett öga torrt!
Annons

Emmy-galans mest omtalade ögonblick i natt var ingen av de välförtjänta vinsterna eller underhållningen, utan ett storartat frieri på scenen.

Det var när regissören Glenn Weiss vann pris för för att ha regisserat tv-sändningen av Oscarsgalan som han inledde sitt tacktal med att prata om saknaden efter sin mamma som gått bort ett par veckor tidigare. Det ingen anade var hur tacktalet från den för tv-publiken relativt okände regissören skulle sluta.

Tacktalet mynnade nämligen ut i kvällens mest omtalade ögonblick när Glenn Weiss gick ner på knä på scenen och friade till sin flickvän Jan Svendsen inför publikens rungande jubel och applåder.

– Du undrar varför jag inte gillar att kalla dig min flickvän? Det är för att jag vill kalla dig min fru, sa Glenn Weiss på scenen.

När hans flickvän tagit sig upp på scenen plockade han fram en ring och sa:

– Det här är ringen som min pappa satt på min mammas finger 67 år sedan. Jag vill sätta den här ringen på ditt finger inför alla människor här och min mamma och dina föräldrar som vakar över oss.

Annons

Den kändistäta Emmy-galan var inte sen med att brista ut i jubel och bjuda på flera obetalbara reaktioner från de andra stjärnorna på plats som fick bevittna kärleken mellan paret.

Leslie Jones, känd från Saturday Night Live och en av de nominerade skådespelarna under kvällen, gapade stort och lade senare upp en film på Twitter där hon sa: ”Mannen som ska vara med mig ska fria på Emmy-galan, om du inte gör det så är du inte seriös.”

Annons

Skådespelaren Sterling K Brown som befann sig på scenen under frieriet tappade hakan och såg ut som att han knappt kunde tro sina ögon.

Benedict Cumberbatch var en av kändisarna som gapade stort av förvåning, jublade och applåderade till frieriet, medan Sarah Paulson fick kämpa för att hålla tårarna tillbaka medan hon applåderade.

Annons

Vi säger bara: Wow, vilket frieri!

 

Mer från Emmy-galan:

Foto: Michael Buckner/Variety/REX

Artikeln publicerades först på ELLE.

Annons