Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Se Hollywoodkvinnornas mäktiga markering – därför bar alla svart!

08 jan, 2018 
AvMalin Karlberg
Nästan varenda kvinna på Golden Globe-galan kom klädd i svart – som en kraftfull markering mot branschens tystnadskultur och för att stötta det nya initiativet Time's Up och dess budskap: "Vi står med alla dem som har utstått sexuella trakasserier: De som har klivit fram och även de som har valt att fortsätta vara tysta. Det är dags för förändring och vi måste agera nu".
Annons

Kvinnorna på årets Golden Globe-gala bar svarta kläder som en kraftfull markering mot sexismen i underhållningsbranschen och för att stötta varandra i #metoo-uppropet Time’s Up. I en mäktig protest, som startade när Hollywoodproducenten Harvey Weinstein anklagades för sexuella trakasserier i höstas, valde skådespelerskorna att stötta sina medsystrar i kampen mot sexism.

– Vi klär oss i svart för att vi ser fram emot en tid när de mäktiga inte utnyttjar de andra, sa skådespelerskan Natalie Portman på galan.

Rörelsen Time’s Up backas av en rad starka namn i filmbranschen, inklusive Reese Witherspoon, Ellen Page, Meryl Streep och Eva Longoria. Flera kända skådespelerskor valde också att skriva om initiativet på Instagram.

Annons

Som en del av initiativet har pengar samlats in till en fond som ska ge juridisk hjälp till kvinnor och män som blivit utsatta för sexuella trakasserier på sina arbetsplatser.

Se några av galans vackraste svarta klänningar här:

Halle Berry i Zuhair Murad.
Gal Gadot i Tom Ford.
Nicole Kidman i Givenchy.
Reese Witherspoon i Zac Posen.
Angelina Jolie i Atelier Versace.
Jessica Chastain i Armani Privé.
Sarah Jessica Paker i Dolce & Gabbana.
Kate Hudson i Valentino.
Mariah Carey i Dolce & Gabbana.
Alicia Vikander i Louis Vuitton.
Christina Hendricks i Christian Siriano.
Jessica Biel i Dior Haute Couture.

Läs även:

Annons