Kärlek, sprit, fest, lyx, droger – och en skolskjutning. Maja (Hanna Ardéhn) och Sebastian (Felix Sandman) går på Djursholmsgymnasiet när de blir tillsammans. Sebastian är rik och populär, och Maja känner sig utvald när han intresserar sig för henne. ”Han kan ju få vem han vill, men ändå väljer han mig”, som hon säger i serien.

2016 släppte författaren Malin Persson Giolito boken Störst av allt som blev en omedelbar succé, och den femte april 2019 har serien äntligen premiär på Netflix. Manusförfattare är ingen mindre än Camilla Ahlgren som tidigare skrivit manuset till Bron och Gåsmamman, och i huvudrollerna ser vi Hanna Ardéhn (30 grader i februari) och musikern Felix Sandman (artist känd från The FO&O) som gör skådespelardebut. Vi får även se skådespelare som William Spetz, Rebecka Hemse, Shanti Roney, Reuben Sallmander och Helena af Sandeberg i serien.

Störst av allt handlar alltså om rättegången efter en skolskjutning i Stockholms rikaste förorter, men fokus ligger inte på vem som begick dådet – utan varför. Vi får sedan följa handlingarna både före och efter skjutningen parallellt med varandra för att få svar på frågan: hur kunde det bli så här?

Trailer: Störst av allt (Netflix)

Läs mer:

Alla nya serier och filmer på Netflix och HBO i februari 2019

Redaktionen tipsar: Våra bästa serier – 10 sevärda tips!