Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Skön semesterläsning

24 jun, 2015 
AvFemina
Annons
Omslag Gift för nybörjare (Rámus)

NU PÅ SVENSKA
Gift för nybörjare (Rámus) är den första bok av islänningen Eiríkur Örn Norðdahl som har översatts till svenska. Författaren har gjort sig känd för sina vitt beryktade uppläsningar och har i isländsk tv kallats för en Snorre Sturlasson för det 21:a århundradet. Nu har han skrivit en bok som vid första läsningen kan tas för en sorglös slackerroman, men som lämnar läsaren med en bitter bismak. Alltså läge att krypa upp i hängmattan och läsa med eftertanke.

Annons
Omslag Göra kärlek (Ordfront)

ETT OUTSLITLIGT ÄMNE…

…har Mats Söderlund tagit sig an, och han gör det på sitt alldeles egna och intressanta vis. Göra kärlek (Ordfront) ställer frågan om hur man egentligen får en relation att fungera. Söderlund menar att vi sätter upp onödiga hinder och lurar oss själva och varandra i den romantiska kärlekens namn. Och bäst av allt – han har förslag på hur vi faktiskt kan leva i ett bra förhållande. Kärlek är att göra, säger författaren, och försöker visa oss hur man gör. Lotta Kühlhorn har gjort omslaget som går rakt in i – just det – hjärtat.

Annons
Omslag Den krympande hustrun (Printz publishing)

MODERN SAGA
Den krympande hustrun (Printz publishing) av kanadensaren Andrew Kaufman, med illustrationer av fantastiska Stina Wirsén, liknar inga andra böcker. Det är en kortroman som av förlaget beskrivs som en underbar modern fabel. Här är inga svar givna så bered dig på att bli till lika delar charmad och förvirrad. Ingen har väl heller missat Kaufmans succéroman Alla mina vänner är superhjältar? Utgiven på samma förlag.

Av ELIN PERSSON

Annons