Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Snart har nya "Mary Poppins" premiär – se trailern här

05 nov, 2018 
AvSofia Börjesson
Nya Mary poppins har premiär i december.
Den 19 december har Mary Poppins Returns biopremiär, och vi får återigen bekanta oss med den stöttande barnvakten som gör vardagen lite mer magisk. Se trailern här!
Annons

Mer än ett halvt sekel har passerat sedan den första filmen om Mary Poppins hade premiär, 1964. I uppföljaren Mary Poppins Returns återvänder barnvakten till samma familj ett par decennier senare, och nu har de forna barnen vuxit upp och fått egna barn.

Den här gången har familjen Banks råkat ut för en djup tragedi och är i behov av Mary Poppins magiska stöd. Återigen landar barnvakten med sitt paraply, utan att ha åldrats en dag, och gör sitt bästa för att få barnen att njuta av livet igen. Men alla verkar inte lika imponerade av hennes oortodoxa tillvägagångssätt.

I rollerna ser vi inga mindre än Emily Blunt, Meryl Streep, Colin Firth, Ben Whishaw och Emily Mortimer. Men det som är mest spektakulärt är nog att Dick Van Dyke, som spelade sotaren Bert i originalfilmen från 1964, medverkar även denna gång – 92 år gammal.

Den första filmen, Mary Poppins, prisades med fem Oscar vid Oscarsgalan 1965, och Julie Andrews som spelade huvudrollen belönades med såväl en Oscar som en Golden globe för sin insats. Filmen är baserad på böckerna om barnflickan Mary Poppins som skrevs av den australiska författaren Pamela L. Travers.

Annons

Mary Poppins Returns har biopremiär den 19 december 2018.

Mary Poppins Returns – trailer

Minns du texterna Spoon full of sugar eller Chim Chim Cher-ee? Här kommer en dos nostalgi för dig som älskade originalfilmen. För vem minns inte filmsekvensen där Mary Poppins försöker få barnen Banks att städa med en sång?

Mary Poppins sjunger Spoon full of sugar

Läs också:

Annons