SOFIA OM …

TV-SERIER: Jag plöjer serier som Game of Thrones, A Handmaid’s Tale (fantastisk), Top of the Lake (David Dencik är så jävla bra!) och Big Little Lies, där Alexander Skarsgård är jättebra.

DRÖMROLL: Det vore kul att göra en riktig actionroll innan jag blir för trött i kroppen. Jag tjatade jättemycket på att få lite mer actionscener i Innan vi dör, fast det gick ju inte med en polischef – hon måste vara på kontoret. Men nästa gång de gör en remake av Nikita borde det bli min tur!

BÖCKER: Hinner inte. Jag somnar efter några sidor. Jag saknar att komma in i den bubblan.

SOMMARSTÄLLE: Varje sommar letar jag efter hus vid Medelhavet eller på Gotland. Jag skulle gärna bo i Grekland, men jag har inte så mycket att hålla i där längre. Jag känner mig heller inte helt hemma i bilden av den svenska sommaren – det gäller att hitta en plats och skapa något eget. Min sambo är ju arkitekt så …

FAVORITRÄTT: Soppor. Jag gör en väldigt god på linser, kokosmjölk, ingefära, koriander och vitlök.

DRYCK: Vatten är det jag dricker mest, men jag älskar vin också. Av vita viner är Sancerre favvo, men oftast blir det rött, något med karaktär, shiraz eller zinfandel.

ÅLDER: 43 år. YRKE: Skådespelerska, regissör, terapeut. FAMILJ: Pojkvännen Tobias Norenstedt, sönerna Loui, 8, och Otis, åtta månader, och Tobias döttrar Thea-Lee, 14, och Justine, 12 år. BOR: Stockholm. AKTUELL: I kammarspelet Jag är en annan nu på Stadsteatern, Stockholm.

I FEMINA nr 02/2018 hittar du ett stort porträtt av Sofia Ledarp.

AV CHRISTER OLSSON

FOTO MAGNUS HALLGREN/DN/TT, PETER CEDERLING/SVT, MATILDA RAHM/KULTURHUSET