Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Sommarens nya serier och filmer på Netflix och HBO

27 jun, 2018 
AvFemina
Sommar behöver inte betyda repriser och trista brittiska deckare på tv. Se sommarens alla film- och nyheter på Netflix och HBO Nordic.
Annons

Tv-sommaren består generellt av repriser, ”Allsång på Skansen” och ”Morden i Midsummer” – men då och då dyker en del guldkorn upp. Snart kan du bland annat se hajpade serien ”Sharp Objects”, skräckfilmen ”Det” och senaste säsongen av ”Orange Is the New Black”.

Se alla nyheter på Netflix och HBO nedan!

Serier

Netflix:

Suits (säsong 6) – 13 juli

Serien om den fiktiva advokatfirman Pearson Specter Litt i New York är kanske numer är mest känd för att Meghan Markle spelade advokaten Rachel Zane i serien.

Bron (säsong 3) – 1 juli

I denna säsong får Saga Norén en ny partner på den danska sidan, Henrik Sabroe.

The Comedy Lineup – 3 juli

En serie där lovande komiker får testa sina talanger på scenen.

Good Girls – 3 juli

Serien handlar om tre mammor i Detroits förorter som har svårt att få ekonomin att gå ihop. De är trötta på sin situation och bestämmer sig för att råna en mataffär. I rollerna ser vi Christina Hendricks (känd som Joan Holloway i Mad Men) Retta (känd från Parks and Recreation) och Mae Whitman.

Annons

Comedians in Cars Getting Coffee: New 2018: Freshly Brewed – 6 juli

Är precis vad det låter, komiker som åker i en bil med Jerry Seinfeld stannar och fikar, dricker kaffe och pratar om livet.

Sacred Games – 6 juli

Netflixproducerad thrillerserie som utspelar sig i Mumbai, Indien och nystar i ett nät av organiserad brottslighet, korruption, spionage och politik.

Samantha! – 6 juli

På 1980-talet var Samantha den största barnstjärnan i hela Brasilien. 30 år senare är det knappt ingen som vet vem hon är längre, men hon gör vadsomhelst för att komma tillbaka till rampljuset.

Sugar Rush – 13 juli

Bakprogram där deltagarna tävlar om att göra de bästa och godaste bakverken –på tid. Från 2018.

Anne with an E (säsong 2) – 6 juli

Serien som är baserad på de populära böckerna om Anne på Grönkulla är inne på sin andra säsong.

Orange Is the New Black (säsong 6) – 27 juli

Nu får vi svaret på cliffhangern från femte säsongen och hur det ska gå med internerna på Litchfields kvinnofängelse.

Annons

Final Space – 20 juli

Animerad actionserie och astronauten Gary och hans kompis Mooncake som ska ta reda på var rymden tar slut.

Welcome to the Family – 27 juli

Denna nya Netflixproducerade serie handlar om en ensamstående kvinna som lär sig att desperata tider kräver desperata åtgärder när hon inser att hennes avlidna pappa inte testamenterar något åt henne.

HBO Nordic:

Sharp Objects – 9 juli

Denna nya thrillerserie är baserad på en av Gillian Flynns böcker. Reportern Camille Preaker (Amy Adams) återvänder till sin hemstad för att undersöka mordet på två unga flickor. För regin står Jean-Marc Vallé, som också gjort Big Little Lies.

12 Monkeys (säsong 4) – 16 juni

Serien kretsar kring resan som tidresenär (som spelas av Aaron Stanford) gör när han färdas från en postapokalyptisk framtid till nutiden. Hans uppdrag är att hitta och förstöra källan till en dödlig farsot.

Power (säsong 5) – 2 juli

Vi återser den framgångsrika nattklubbsägaren James ”Ghost” St Patrick och hans snåriga dubbelliv som en viktig aktör i New Yorks drognätverk.

Annons

Snowfall (säsong 2) – 20 juli

Serien som kretsar kring hur crack-epidemin påverkade Los Angeles på 1980-talet är nu inne på sin andra säsong.

Killjoys (säsong 4) – 21 juli

Vi återser de levnadsglada interplanetariska prisjägarna som jagar och dödar efterlysta i Quad, ett avlägset system som står inför ett blodigt klasskrig mellan flera planeter.

Sr. Ávila (säsong 4) – 30 juli

Den mexikanska serien om den hårt pressade försäkringsmannen som i hemlighet jobbar som torped, Sr Ávila, är tillbaka.

Filmer

Netflix:

How It Ends – 13 juli

Actionthriller som har premiär på Netflix. I rollerna ser vi Theo James, Forest Whitaker, Kat Graham och Mark O’Brien.

Father of the Year – 20 juli

Komedifilm som har premiär på Netflix. Filmen regisseras av Tyler Spindler och handlar om hur två nyutexaminerade collegekillar som under en blöt kväll debatterar om vems pappa som kan slå den andre i ett slagsmål. Frågan tas på stort allvar av deras pappor och därifrån går i princip allt fel.

Annons

The Legacy of a Whitetail Deer Hunter – 6 juli

Amerikansk komedifilm som handlar om storjägaren Buck Ferguson (Josh Brolin) och  som ser fram emot en helg i vildmarken där han tänker att han ska bonda med sonen Jaden. Med på resan, som visar sig bli oväntat äventyrligt,  är Bucks pålitlige – men otursförföljda – kameraman Don (Danny McBride)

Inception – 1 juli

Christopher Nolans sci-fi-äventyr med bland andra Leonardo DiCaprio. Hans karaktär är en tjuv som stjäl information genom att infiltrera det undermedvetna.

Det – 8 juli

Skräckfilmen som är basera på Stephen Kings roman med samma namn hyllades av kritikerkåren när den hade biopremiär. Den läskiga clownen Pennywise spelas av Bill Skarsgård.

The Skin of The Wolf – 6 juli

Spansk dramafilm från 2017 som utspelar sig på 1800-talet, om en ensam pälsjägare i en övergiven bergsby som vill bota sin ensamhet genom att skaffa sig en fru.

Zoe – 20 juli

Sci-fi-dramafilm med Ewan McGregor, Léa Seydoux och Rashida Jones i rollerna. Filmen handlar om en revolutionerande forskning kring hur man kan förbättra kärleksförhållanden. I takt med att arbetet fortskrider blir forskarnas upptäckter mer djupgående än väntat.

Annons

El Aviso (The Warning) – 24 juli

Spansk thriller från 2018. Den 10-årige Nico hittar en lapp där det står att han kommer mördas om han besöker macken igen på ett visst datum, men det är ingen i hans närhet som tror på det. Den enda som tror på honom är en främling.

Extinction – 27 juli

Sci-Fi-thrillern handlar om en pappa (Michael Peña) som återkommande drömmer om att han förlorar sin familj. Mardrömmen blir verklighet när jorden invaderas av mörka krafter. I kampen för sina liv inser pappan att han har okända krafter som kan hjälpa honom att hålla familjen säker.

Captain Philips – 1 juli

Den flerfaldigt Oscarsnominerade filmen från 2013 är baserad på en verklig händelse. Den handlar om ett obeväpnat fraktfartyget från Maersk som kapas av somaliska pirater och båtens kapten Richard Philips (Tom Hanks) tas i gisslan av piraterna.

Horrible Bosses – 1 juli

Komedifilm från 2011 med bland annat Jennifer Aniston och Jason Bateman i rollerna. Tre vänner kommer en blöt kväll fram till att de vore lyckligare om det inte vore för att de alla har så hemska chefer varpå de börjar planera att mörda cheferna. Men det blir inte riktigt så som de tänkt sig.

Annons

Fast & Furious – 1 juli

Den första filmen i en rad filmer om Dominic ”Dom” Toretto kom 2001. Dom Toretto kör olagliga streetrace på gatorna i LA påhejad av sina fans. Bland beundrarna finns Brian O’Connor som förälskar sig i Doms syster. Problemet är bara att Brian jobbar undercover i en brottshärva där Dom är huvudmisstänkt.

2 Fast 2 Furious – 1 juli

Den andra filmen i serien som kom 2003, denna gång står Brian O’Connor i fokus, som infiltrerar streetracing-gäng i Florida.

The Fast and the Furious: Tokyo Drift – 1 juli

Denna film kom 2006 och handlar om karaktären Sean Boswell, efter att han kraschar sin bil i en streetrace-tävling flyr han till Japan för att undgå rättvisan.

Fast Five – 1 juli

Denna gång hamnar Dom Toretto och hans gäng efter ett antal förvecklingar i Brasilien. I en plan att köpa sin frihet upptäcks de av en mäktig knarkboss och en farlig specialagent.

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Baaam.

 

Annons