Spännande böcker

På jakt efter en ny bok att fullständigt slukas av? Då har du kommit rätt. Här listar vi sju riktigt bra böcker du lätt kan sträckläsa.

7 spännande böcker

Midvintermörker

Författare: Lars Wilderäng

Handling: På annandagens morgon vaknar svenskarna upp till en ny värld. Det är ett strömlöst och mörkt Sverige. Midvintermörker är en thriller där vi får vi följa ett antal personers upplevelser under ett dygn som skakar Sverige från grunden.

 

Ödesmark

Författare: Stina Jackson

Handling: Varför bor Liv fortfarande tillsammans med sin pappa? Långt upp i Lapplands mörkaste skogar. Vad är det som håller kvar henne? Detta är en bok som skildrar hur starka banden mellan far och dotter kan vara – och om hur svårt det är att bryta mönster.

 

Bara ett litet mord

Författare: Carin Hjulström

Handling: En del av deckarserien om skådespelerskan Siri Ehrensvärd och hennes halvkriminelle brorson. Följ med när Siri lämnar Stockholm och genom ett mord skaffar sig ett helt nytt liv.

 

De drabbade

Författare: Karin Wahlberg

Handling: Kommissarie Claes Claesson och Veronika Lundberg har flyttat till Lund. Claes får direkt börja en utredning av ett mord på den skånska slätten samtidigt som resten av familjen ska hitta sin plats i den nya miljön. En riktigt bra kriminalroman du inte vill släppa taget om.

 

Nollpunkt

Författare: Thomas Enger, Jørn Lier Horst

Handling: Första delen i Blix & Ramm-serien där de är fast beslutna om att stoppa en skoningslös mördare. En mördare vars lek precis verkar ha börjat. En deckare om mystiska försvinnande och oväntade kopplingar.

 

Våroffer

Författare: Anders De La Motte

Handling: Valborgsnatten 1986 mördas en sextonårig flicka. Hennes styvbror döms för mordet och kort därefter försvinner hela familjen spårlöst. 36 år senare flyttar läkaren Thea Lind in på slottet där dådet utspelat sig. Hon upptäcker likheter mellan flickans uppväxt och sitt eget såriga förflutna och bli övertygad om att sanningen aldrig kommit fram.

Vingar av silver

Författare: Camilla Läckberg

Handling: Uppföljaren till romanen En bur av guld. Läckberg har lyckats med ännu ett laddat hämnddrama om svek, upprättelse och systerskap. Missa inte den senaste berättelsen om Faye och hennes resa tillbaka till Sverige

 

LÄS MER:

Kakor, tårtor och annat gott – härliga kokböcker till påsk

Bra böcker för dig som vill träna hemma

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: