37 år har gått sedan filmen 9 to 5 med Dolly Parton, Jane Fonda och Lily Tomlin hade premiär, och under nattens Emmygala återförenades de på scenen för att presentera Bästa manliga biroll i en miniserie.

Komedin 9 to 5 handlar om tre kvinnor som hämnas på sin mansgris till chef, och i trions tal på Emmygalan drog de paralleller mellan nämnda mansgris och president Donald Trump.

Jane Fonda: ”1980 vägrade vi att bli kontrollerade av en sexistisk, egotrippad, ljugande, hycklande och trångsynt chef.”

Lily Tomlin: ”Och 2017 fortsätter vi att vägra kontrolleras av en sexistisk, egotrippad, ljugande, hycklande och trångsynt chef.”

Talet mottogs med applåder och busvisslingar varpå Jane Fonda smidigt övergick till det som var det primära uppdraget, att presentera Alexander Skarsgård som vinnare i kategorin.

Läs även Alexander Skarsgård vann sin första Emmy – hyllade mamma i tacktalet

https://youtu.be/oQIZ28Ylp1o

Men trion var inte de enda på Emmygalan som har varit öppet kritiska mot presidenten. Kvällens värd, programledaren Stephen Colbert, har tidigare sagt att Trump pratar som en ”teckenspråkig gorilla som har blivit slagen i huvudet” och att ”det enda som [Trumps] mun är bra för är att vara Vladimir Putins kukhölster”. Den senare kommentaren fick senare kritik för att vara homofobisk.

Är du nyfiken på vilka, förutom Alexander Skarsgård, som fick pris på årets Emmygala? Se hela listan här! 

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

 

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: