Lady Diana och prins Charles

Diana gjorde ett starkt intryck under sin livstid, och miljontals människor världen över kände stor empati med henne och de utmaningar hon möttes av som del av den kungliga familjen och i sitt äktenskap. Diana var 36 år gammal när en tragisk bilolycka tog hennes liv 1997.

Det kommer Spencer att handla om

Filmen, som kommer heta Spencer, ska vara ett biografiskt drama som handlar om tiden då hon tog beslutet att skilja sig från prins Charles, och utspelar sig julen 1992.

Historien kommer ge oss en djupare bild av vem Diana egentligen var, och viktiga pusselbitar av hennes identitet när hon landar i insikten att hon hellre vill vara kvinnan hon var före hon mötte Charles än att vara drottning i ett kärlekslöst äktenskap.

Det är också därför filmen kommer heta just Spencer (vilket ju Diana hette före hon gifte sig med Charles).

Filmen kommer också att spegla hennes enorma kärlek för sönerna Harry och William.

2013, i filmen som hette just Diana, porträtterade Naomi Watts Dianas två sista år, och snart är det premiär för säsong 4 av The Crown, där Emma Corrin kommer att spela Diana.

Inspelningarna av Spencer är planerade till att dra igång tidigt 2021.Bakom Spencer står Pablo Larrain, som även regisserade filmen Jackie 2016, då Natalie Portman porträtterade Jackie Kennedy. 

Kristen Stewart spelar rollen som Diana i Spencer

Kristen Stewart spelar Diana Spencer.

Kristen Stewart spelar Diana i filmen Spencer.

Nu rapporterar Deadline att rollen som Diana gått till Kristen Stewart, mest känd för sin roll som Bella Swan i Twilight-serien.

Förutom en hyfsad likhet motiverar man sitt val av Kristen Stewart med hennes flexibilitet som skådespelerska.

– Hon är mystisk och skör, men samtidigt väldigt stark, vilket är precis vad vi behöver, förklarar Larrain för Deadline och fortsätter:

– Hon är en urkraft. Jag tror att hon kommer göra något både häpnadsväckande och fängslande.

Dianas olyckliga äktenskap

Mellan 1981 och 1996 var Diana officiellt gift med prins Charles (även om paret gick skilda vägar långt tidigare). Efter skilsmässan blev prins Charles ihop med sin exflickvän Camilla Parker Bowles, som sägs ha funnits som en mörk skugga under hela äktenskapet med Diana.

Några år efter skilsmässan fick Diana i en intervju frågan om varför äktenskapet sprack:

– Det var tre inblandade i det äktenskapet, så det var lite trångt, svarade Diana.

2005 gifte sig prins Charles med Camilla.

Specialpodd om Diana

Vem var egentligen Diana Spencer, kvinnan som gifte sig med Charles av Wales och fick både prinsen och halva kungariket? Varför blev bröllopet så uppmärksammat och hur kom det sig att någon som skulle vara världens lyckligaste blev världens olyckligaste? Det, och mycket annat får du svar på i Svensk Dam Doku-podden i tre delar om prinsessan Diana.

Här kan du lyssna på podden. 

Foto: TT

LÄS MER:

Prinsessan Dianas desperata rop på hjälp under graviditeten

19 gånger Diana visade prov på sin eleganta stil

Se Meghan Markle och prins Harrys fina mors dag-hyllning till Diana