Goda Kokböcker

Det är lätt att fastna i några vardagsrätter som lagas om och om igen. Hela familjen gillar dem och kanske är de lättlagade. Men ibland kan det vara kul att lära sig något nytt, en ny paradrätt eller ett gott tillbehör som kan få kvala in på listan av favoriter. Här tipsar vi om x roliga kokböcker som förhoppningsvis kan inspirera dig till något nytt i köket.

9 bra kokböcker

 

1. Eat Good : Recept som förändrar världen

Författare: Johan Rockström, Victoria Bignet, Malin Landqvist

Om boken: Här hittar du recept som inte bara hälsosamma och hållbara, de är även goda! Recepten är inspirerade av vårt nordiska kök, men med inslag av medelhavsmat och lite råvaror från Asien och Sydamerika. För dig som vill äta mer miljösmart.

 

2. Fermentera

Författare: Jenny Neikell

Om boken: Lär dig göra surkål och kimchi, kryddiga chutneys och smakrika rotfruktssallader med hjälp av recept från boken Fermentera. En urgammal konserveringsmetod där maten konserveras med hjälp av sina egna microorganismer.

 

3. Balkan: Mat, människor och minnen

Författare: Jovan Randomir

Om boken: Tv-profilen tar oss med till sitt balkan och berättar om människorna där. Boken innehåller även riktigt härliga recept på Jugoslavisk mat. Något för dig som vill upptäcka en ny matkultur.

 

4. Middagstipset: Recept från Jennys matblogg

Författare: Jenny Warsén

Om boken: Det här är en bok fylld av lättlagade recept som passar till lunch och vardag. Att från gratänger, pastarätter, smaskiga soppor och pajer till goda sallader och frasiga fiskar.

 

5. Roten till allt gott

Författare: Malin Randeniye

Om boken: Rotfrukter är både nyttigt, gott och billigt. Den perfekta råvaran, helt enkelt. Låt Malin tipsa dig om massor av goda recept med härliga rotfrukter som bas.

 

6. Salt, socker & vinäger: Konsten att preservera

Författare: Olle T Cellton

Om boken: Om du vill nörda ner dig i en riktigt praktiskt kökskunskap är inläggningar absolut ett bra val. Vem älskar inte picklad lök till tacosen? Men med hjälp av den här boken kan du ta dina pickles och inläggningar hur långt som helst.

 

7. Smultrongården: Livet och smakerna

Författare: Eva Eriksson

Om boken: Dröm om sommaren och  njut av härliga bilder på mat, inredning, mysiga miljöer och goda recept, från Smultrongården norr om Örebro.

 

8. Mandelmanns köksbok

Författare: Gustav Mandelmann, Marie Mandelmann

Om boken: Vi känner alla till Mandelmanns trädgårdar, men paret har även släppt en bok med användbara recept för självhushåll där årstiderna styr vilken mat som står på bordet!

 

9. Rätt ur jorden: Handbok i självhushållning

Författare: Bella Linde, Lena Granefelt

Om boken: Och är du nyfiken på självhushållning är även den här boken att rekommendera. Här lär vi oss grundläggande kunskaper och får praktiska råd kring hur du lyckas odla grönsaker för husbehov.

LÄS MER: 

Bra böcker för dig som vill träna hemma

8 böcker skrivna av coola kvinnor du inte får missa

Mest läst