”Det mesta som jag hade planerat för sommaren har ställts in, men en sak som jag INTE hade planerat för har hänt”.

Det var popstjärnan Taylor Swifts, 30, meddelanden i sociala medier under torsdagskvällen som avslöjade att någonting var i görningen. Prick 00.00 natten mot fredag släppte hon sitt 8:e studioalbum, folklore.

Avskalat och nedtempo

”Överraskning”, fortsatte stjärnan i sitt inlägg på Twitter och förklarade att det nya albumet innehåller låtar som hon fyllt med alla sina ”infall, drömmar, rädslor och funderingar”.

Albumet har kommit till under Taylors självisolering då har hon haft gott om tid att skriva och spela in. Som namnet antyder är folklore ett mer avskalat projekt än hennes tidigare poppiga album. Den här gången har hon influerats av amerikansk bluegrass och vismusik.

På Twitter förklarar stjärnan själv att albumet är ett resultat av hennes ”skenande fantasi i isoleringen”.

”Jag har berättat dessa historier efter bästa förmåga med all den kärlek, förundran och nyckfullhet de förtjänar. Nu är det upp till er att föra dem vidare”, skriver hon till fansen.

Teorier om Taylor Swifts pojkvän

Även om Taylor skrivit låtarna i karantän har ett gäng andra artister och låtskrivare varit med i processen. I hennes presentation av albumet tackar hon sina fyra ”musikaliska hjältar”. Bland dem som hon nämner finns den välkända singer-songwritern Bon Iver, och även en viss William Bowery. Namnet är okänt för fansen som nu tror att det i själva verket handlar om Taylors pojkvän, Joe Alwyn, alternativt hennes bror Austin Swift.

Det skulle i så fall inte vara helt olikt stjärnans entourage. I maj spelade enligt uppgift Taylors bror in en cover på hennes monsterhit Look What You Made Me Do under psedonym, och stjärnan själv har tidigare skrivit låtar under namnet Nils Sjöberg.

Se nya musikvideon

I samband med albumsläppet kom även en musikvideo till första singeln, cardigan. I den trollska videon, som Taylor själv regisserat, upptäcker hon en portal till magiska platser genom sitt piano. Videon spelades in med största försiktighetsåtgärder, försäkrar stjärnan.

”Hela inspelningen följdes av en medicinsk inspektör, alla bar masker, höll sitt avstånd, och jag gjorde min egen sminkning och styling”, skriver hon på Instagram. Resultatet? Se själv nedan!

Källa: Teen Vouge, Insider, People

Foto: TT

LÄS MER:

Lady Gagas nya frisyr hyllas av fansen: ”Så vacker”

Alicia Vikander medverkar i Lunes musikvideo

Kändisbarnen som satsar på musik precis som sina föräldrar

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: