Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

The Grudge är tillbaka – se den nya trailern här

05 nov, 2019 
AvAnaïs González Cruz
Fick du också duschskräck efter att ha sett The Grudge? Nu gör filmen comeback i en helt ny version!
Annons

Få skräckfilmer lyckas hemsöka oss även efter biobesöket, men det finns ett par klassiker som vi aldrig glömmer. The Blair Witch Project, The Ring och Saw är några av dem – och såklart The Grudge.

Den japanska produktionen släpptes 2002 och resulterade i flera uppföljare, bland annat en amerikansk version med Sarah Michelle Gellar i huvudrollen. Filmen, som hade premiär 2004, krossade alla förväntningar och drog sammanlagt in 187 miljoner dollar.

En bild på Sarah Michelle Gellar, som spelar sjuksköterskan Karen Davis i The Grudge (2004).
Sarah Michelle Gellar spelar sjuksköterskan Karen Davis i The Grudge (2004).

Storyn varierar något i de olika versionerna, men i korthet handlar filmserien om en mörk förbannelse som uppstår där någon dött under fruktansvärda omständigheter. Den som besöker denna plats blir ofrivilligt bärare av förbannelsen, med döden som enda räddning. Och nu är den tillbaka!

Annons

Snart är det nämligen premiär för ännu en The Grudge-remake, den här gången i regi av Nicolas Pesce. Skräckisen utspelas samtidigt som den amerikanska rullen från 2004 och kretsar kring polisen Mandy (Andrea Riseborough), som larmas om ett misstänkt mord. Spåren kommer snart att leda henne till ett hemsökt hus och vad som händer sen – ja, det kan du nog lista ut.

Nyligen släpptes den första trailern, med precis så många jump scares som man förväntar sig, samt en rejäl dos duschskräck. Kolla in den här!

Se trailern till The Grudge:

The Grudge har biopremiär den 3 januari 2020.

Läs mer:

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Foto: TT//Sony Pictures

Annons