bokomslag Den andra kvinnan.
bokomslag Den andra kvinnan.

Therese Bohmans bok Den andra kvinnan.

Hon är fortfarande ung, men närmar sig de trettio. Hon bor i Norrköping och arbetar i sjukhusets storkök, men har pluggat på universitetet och drömmer om att skriva. Hon drömmer också om sjukhusets överläkare, en stilig man i femtioårsåldern. Hon fantiserar om att bli hans älskarinna. Therese Bohman skriver om längtan och lust i Den andra kvinnan (Norstedts), söker och letar efter svar på hur man bäst ska leva livet. Hon skriver om moralism och amoralism, vem bestämmer vad som är rätt och vad som är fel?

Norrköping är en liten stad vid ett stort hav, regnet faller och det mesta går i grått tills hon får sin läkare. Då förvandlas livet, då blir det ljust och stort, får färg. Åtminstone för ett tag. De leker lekar, hon låter sig styras, tycker om det. Och vem är det egentligen som riskerar mest, älskarinnan eller den gifte mannen?

Men så blir hon kär och det som var en lek blir på allvar, allting förändras. Då dyker Sara upp, Sara som vill hjälpa till, som vill förstöra älskarens familj så att älskaren blir fri. Allting blir mycket spännande, och ingenting är riktigt som det synes vara.

Av KENNETH GYSING Bokredaktör

Mest läst