Romantiska böcker

Gör en verklighetsflykt och ge dig hän en god bok! Gillar du romantiska berättelser eller relationsdrama? Då har vi listan för dig. Här är sex bra böcker du med gott samvete kan lägga din tid på.

6 böcker om relationer och romantik

Sent på dagen

Författare: Tessa Hadley

Handling: Här får du följa två par som varit bästa vänner sedan tonåren. När mannen i den ena relationen plötsligt dör händer det något med dynamiken. Istället för att stötta varandra i sorgen kommer gamla oförätter upp till ytan. En djupdykning i de komplexa trådar som våra mest intima relationer består av.

 

Hon den roliga

Författare: Alba Mogensen

Handling: Hur mycket sorg tål egentligen en vänskap? När Joan är 19 år blir hon påkörd av en bil. Hon klarar sig från döden, men med en skadad kropp. Bästa vännen Maccen tar hand om Joan och tillsammans försöker de hitta en riktning i livet.

 

Normala människor

Författare: Sally Rooney

Handling: En härlig roman om kärlek, klass och makt. Du får följa ett par där maktpositionerna plötsligt ändras när de börjar studera på universitetet. Du får nära och intimt se hur en person kan förändra en annan människas liv.

 

Jag föreslår att vi vaknar

Författare: Beate Grimsrud

Handling: En berättelse om Vilde som har drabbats av en obotlig sjukdom och hennes vän O som hela tiden finns vid hennes sida. En berättelse om kärlek, vänskap och gemenskap där du får följa vännerna i ett tillstånd av väntan och skräck, och tillfälliga lättnader.

 

Ett amerikanskt äktenskap

Författare: Tayari Jones

Handling: En affärsman (Roy) och en konstnär (Celestial) ska precis inleda sin relation när mannen blir anklagad för ett brott som Celestial är övertygad om att han inte begått. Han döms till 12 års fängelse men domen hävs redan efter fem år. Men går det då att rädda äktenskapet som förlorat sitt fundament? En berättelse om kärlek som aldrig tillåts mogna. En drabbande och insiktsfull roman om ras och klass i dagens USA.

 

Frankissstein

Författare: Jeanette Winterson

Handling: Året är 2016 och Ry Shelley, läkare och transperson, åker från Schweiz till en mässa i Memphis för att studera robotars påverkan på människans hälsa. Där träffar han receptionisten Claire och walesaren Ron Lord, som producerar avancerade sex-robotar.Det här är ett riktigt lekfullt omtag på Mary Shelleys klassiska ”Frankenstein” med fokus på könsgränser och relationer.

 

LÄS MER:

Sugen på något gott? Här är 9 inspirerande kokböcker

Bra böcker för dig som vill träna hemma

Böcker som får dig att må bra!