Den 13 september har Downton Abbey biopremiär i Sverige, långfilmen som är en fortsättning på den populära tv-serien med samma namn.

Inspelningarna drog igång förra året och sedan dess har det spekulerats friskt om filmens handling. Det enda som egentligen bekräftats är att den utspelar sig ungefär 8-9 månader efter seriens slut, alltså någon gång under 1927. 

Teasern som släpptes i julas avslöjade inte heller särskilt mycket om familjen Crawleys förehavanden, mer än att godset såg ut att förberedas inför någon form av tillställning.

Men nu har den första officiella trailern till filmen släppts, där vi äntligen får en förklaring till varför finporslinet plockas fram. Det vankas nämligen besök – kungligt besök, dessutom! 

För det är ingen mindre än självaste kung George V och drottning Mary som fått för sig att svänga förbi på lunch, vilket såklart innebär febril aktivitet inne på godset. Och förutom att damma och putsa som aldrig förr tvingas de anställda också samarbeta med kungens stroppiga personal och en i synnerhet riktigt jobbig butler.

Vi kan alltså räkna med en hel del sura miner från Mr Carson! 

Se trailern till den nya Downton Abbey-filmen:

Läs mer:

Downton Abbey blir till film – här är allt vi vet!

Se den första teasern till nya Downton Abbey-filmen

20 biofilmer vi ser fram emot 2019

Foto: TT

Mest läst