Making a Murderer, The Jinx, Fallet Kevin och The Keepers  har gjort genren True Crime populär igen. Föregångaren till nämnda serier är dokumentärserien The Staircase. Den kom redan för 14 år sedan och skildrar rättegången kring mordet på Kathleen Peterson som hennes make Michael Peterson åtalades för.

Läs även: True crime-dokumentären på Netflix Strong Island får högsta betyg

Kathleen Peterson hittades död och blodig nedanför trappan i sitt hem den 9 december 2001. Maken, en lokalkändis och framgångsrik författare, ringer ett panikartat samtal till 911 och säger att han hittat sin hustru död. Trots detta blir Michael Peterson misstänkt och sedermera inleds en rättegång emot honom.

Under seriens gång kastas man mellan tron på att han är skyldig och oskyldig om vartannat, och det är en oerhört engagerande historia som i allra högsta grad är jämförbar med moderna favoriter som Making a Murderer.

The Staircase var länge en svårfunnen juvel som man tvingades ladda ner, med dålig kvalitet och utan undertext, från olagliga sajter om man ville se. När SVT bestämde sig för att lägga ut dokumentärserien på SVT Play i höstas var det därför många som gladdes åt nyheten.

Efter fem år uppdaterades serien med två nya avsnitt till de redan frälstas stora lycka, och den 8 juni 2018 kommer alltså tre ytterligare som ska knyta ihop säcken kring historien om paret Peterson.

Se trailern till The Staircase här

Läs även: 7 Netflixserier du måste se – och 7 du kan skippa!

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

 

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: