Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Uppföljare till The Hunger Games är på väg – släpps nästa år

18 jun, 2019 
AvEmma Castman
Det står nu klart att den populära boktriologin om The Hunger Games kommer att få en uppföljare. Och till mångas glädje kan vi meddela att det redan nu finns planer på att göra film av berättelsen.
Annons

Redan 2017 meddelade Lionsgate, som ligger bakom filmerna om The Hunger Games, att det inte var helt otänkbart med en eller flera uppföljare till den populära berättelsen. Det var i en intervju med tidningen Variety som studiochefen Jon Feltheimer avslöjade att det fanns fler historier kvar att berätta, och att de var redo att förmedla dem så fort författaren Suzanne Collins också var det.

Sedan dess har det dock varit tyst om en eventuell uppföljare – fram tills nu. I dagarna blev det nämligen klart att alla The Hunger Games-fans kommer att ges möjligheten att återbesöka det postapokalyptiska landet Panem redan nästan år.

Suzanne Collins bekräftar uppföljare

Tidningen New York Times var bland de första att rapportera om att The Hunger Games-författaren Suzanne Collins just nu arbetar med att ge den populära trilogin nytt liv i form av en fjärde bok.

I samband med att nyheten om en uppföljare kom gick även Lionsgate ut med att de håller fast vid sina ord och planerar för att ta uppföljaren till bioduken.

Annons

– Vi kan knappt vänta på att Suzannes nästa bok ska släppas. Vi har kommunicerat med henne under skrivprocessen och vi ser fram emot att ha ett tätt samarbete med henne om filmen, säger Joe Drake, styrelseordförande på Lionsgate, i ett uttalande.

Ny bok om Hungerspelen kommer i maj 2020

Den nya boken, som ännu inte har fått någon titel, kommer att vara en så kallad prequel. Det vill säga en uppföljare som utspelar sig före originalet, närmare bestämt 64 år innan händelserna i den första boken. Den beskriver en period som kallas för de ”mörka dagarna”, där landet kämpar för att komma på fötter igen efter ett ödeläggande krig.

Enligt New York Times kommer boken att släppas på engelska den 19 maj nästa år. När det är dags för filmen att ha premiär är ännu inte klart.

Läs mer:

Annons