stuga the holiday

Filmen The Holiday från 2006 har blivit en modern julklassiker. Deppighet och hjärtesorg vänder till kärlek och romantik i en kuliss av lantligt julmys, med charmiga Cameron Diaz och hunkige Jude Law i huvudrollerna – som uppgjort för drömsk succé!

Kärlekshistorierna i The Holiday

Cameron Diaz och Jude Law i The Holiday

Amanda och Graham <3

Amanda (Cameron Diaz) och Iris (Kate Winslet) kämpar båda med kärleksbekymmer och bestämmer sig för att göra ett husbyte över julen för att komma bort från allt. Amanda flyttar alltså in i Iris lilla hus på engelska landsbyggden, och Iris i Amandas lyxiga L.A-villa.

Väl på plats knackar plötsligt Iris bror Graham (Jude Law) på Amandas dörr – och det slår snart gnistor. Samtidigt uppstår kärlek i L.A mellan Iris och Miles, som är vän till Amandas ex (Jack Black).

Engelsk gammal stuga

Ja, tack! Här tillbringar vi gärna en helg!

Vinn en egen The Holiday-helg

Nu har du möjlighet att i stället för att ligga hemma i soffan och drömma om det, faktiskt prova på eget julmys på engelska landsbyggden!

Det är ett engelskt semesteruthyrningsföretag som ger dig möjlighet att vinna en tripp till en liten engelsk stuga som onekligen för tankarna till den charmiga stugan i The Holiday.

Och – eftersom det är The Holiday-tema är det bara människor som fått hjärtat krossat under året som får lov att söka!

Vinnaren av tävlingen får en tre-dagars övernattning i Farthing Cottage i Cotswolds, ett ställe som har många likheter med Iris hem. Stugan har lågt i tak, öppen brasa, stenväggar, rustika möbler och synliga takbjälkar – precis som man föreställer sig. Självklart bjuds det också på ett rejält lager choklad och prosecco för att lindra ditt brustna hjärta. Tar du en tur till byn för lite julshopping eller ett besök på puben får du så klart njuta av idyllisk engelsk julskrud.

Låter det här som den ultimata juldrömmen för dig? Fyll i tävlingsansökan och berätta om din hjärtesorg senast den 2 december.

Bild: TT/Independent Cottages

Läs mer:

Alla nya julfilmer och serier som släpps på Netflix 2019

14 peppigaste filmerna för dig som är singel i jul

7 filmer som har premiär på bio i jul

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: