1:22

Efter reklamen: 5 tecken på att du ska säga upp dig

(1:22)

Stolta pappan Chris Crawford i USA trodde nog inte att hans hyllning till sin 14-åriga son skulle komma att bli ett stort diskussionsämne på Twitter när han skrev den på Facebook. Chris lade upp bilder på sin son på hans extrajobb på Burger King, och hyllade honom för hans arbetsmoral och framåtanda.

”14 år gammal och har fått ett extrajobb på Burger King, han jobbar inte bara alla dagar han kan utan inkluderar också helger. Medan de flesta barnen njuter av sin sommar går han tidigt och stannar sent nästan varje gång han jobbar, han älskar varje minut. Tjänar sina egna pengar, sparar till en bil, är ansvarsfull i sina beslut, blir en respektabel ung man! Jag skulle inte kunna vara mer stolt över honom. En del av er lata vuxna människor där ute borde ta anteckningar!”, skrev Chris Crawford på Facebook.

Debatt om extrajobb

Men inlägget har nu skapat en debatt om huruvida det är rimligt att tonåringar så unga som 14 år jobbar hela somrarna. På Twitter är det många som tycker att Crawfords inlägg sätter fingret på ett samhällsproblem i USA.

”Jag är ledsen men ett barn som väljer jobb över sommar är ett tecken på något mörkt som händer”, skriver en person.

”Det här är rakt av ’så stolt över min lilla löneslav’”, tycker en annan.

”Den här typen av grejer orsakar psykologisk skada i vuxenlivet. Det visar sig att barn som inte får hela sin barndom har svårare att vara vuxna i vuxenlivet”, skriver en tredje.

Ensamstående pappan adopterade döende pojke – gjort succé i OS

Andra personer vill nyansera extrajobb för tonåringar, och menar att det inte behöver vara något dåligt.

”Det går att göra båda. Den här ungen verkar lite extrem men jag jobbade 20 timmar i veckan i gymnasiet och var fortfarande med på normala skolgrejer. Alla styr över sin egen resa. Vissa barn har inget val eftersom deras föräldrar inte har råd att bara ge dem pengar”, skriver en person.

”Vad fan är det med den här världen. Framgång kräver dedikation och att nå mål kräver hårt arbete. Den här ungen kommer klara det medan de som kommenterar inte kommer det”, tycker en annan.

5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)

Källa: Tiphero.