Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskning
0:59

Efter reklamen: Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskning

(0:59)

Slå på ljud

När Mikey Chanel fortfarande låg i mammas mage så fick föräldrarna veta av läkarna att de väntade en flicka. Men när barnet föddes hade det manliga genitalier, och de började uppfostra Mikey som en pojke.

Men Mikey visste att något inte stämde.

– Jag kände mig aldrig som en pojke. Jag var rätt så feminin och jag gick aldrig riktigt igenom en hel ”pojk-pubertets”-grej, har Mikey berättat för The Mirror.

Som 13-åring kom Mikey ut som homosexuell, men hon började också fundera över om hon var transsexuell – hon kände sig som en tjej fast hon hade manliga könsorgan.

Efter att 2019 ha uppsökt läkare för att det kändes konstigt när hon kissade, så gjorde läkarna en ovanlig upptäckt. Mikey hade Persistent Müllerian duct syndrome, PMDS – hon har kvinnliga fortplantningsorgan på insidan av kroppen, men manliga genitalier utvärtes.

Nicole blev gravid utan att ha haft samlag – läkarnas upptäckt

Mikey blev gravid – trodde inte det var sant

Mikey trodde först det var ett skämt.

– De sa att jag har livmodershals, äggstockar, livmoder och äggledare och att jag kunde bli gravid om jag ville, säger Mikey till tidningen.

Vidare visade det sig att Mikeys manliga könsorgan var infertila, men att äggstockarna fungerade som de skulle. Personer med PMDS har dock högre risk att drabbas av cancer, så läkarna rådde henne att operera bort livmodern så snabbt som möjligt. Därför valde Mikey att genomgå en fertilitetsbehandling och blev gravid.

Efter barnets födelse ska nu Mikey genomgå sin könstransition helt.

– Jag känner mig mer som en kvinna än någonsin, säger Mikey till The Mirror.

Mikey visade upp gravidmagen på Instagram.

Läkarens sexistiska uttalande – vägrar sterilisera ogifta Sarah-Jo