1:19

Efter reklamen: Så stöttar du någon i sorg

(1:19)

Julianna Snow var bara två år gammal när hennes föräldrar Michelle och Steve Moon fick alla föräldrars skräckbesked – den lilla dottern var kroniskt sjuk i en allvarlig neurodegenerativ sjukdom vid namn Charcot-Marie-Tooths sjukdom. Vid fyra års ålder hade Julianna förlorat funktionen i både sina ben och armar, och behövde få mat genom en slang rakt in i magen. Även hennes andningsorgan påverkades av sjukdomen, och den lilla flickan behövde få hjälp med att andas ordentligt.

Samtidigt som hennes kropp förföll så var Juliannas hjärna och sinne helt klart, och trots sin unga ålder visade hon att hon var medveten om vad hon gick igenom.

6-åringen tröstar sin döende lillasyster – hjärtskärande bilden

Föräldrarnas fråga till dödssjuka dottern

Efter att ha drabbats av flera komplikationer uppmanade läkarna paret Moon att prata med sin dotter om vad hon ville med sitt liv – en konversation som är svår att tänka sig att ha med en femåring. Men Michelle ställde frågan hon visste behövde ställas:

– Julianna, om du blir sjuk igen, vill du åka till sjukhuset igen, eller stanna hemma?

– Inte sjukhuset, svarade Julianna.

– Även om det betyder att du kommer åka upp i himlen om du stannar hemma?

– Ja, var Julianna bestämd med.

Michelle ville vara säker på att dottern förstod vad det skulle innebära, och var tydlig.

– Och du vet att mamma och pappa inte kommer komma med dig med en gång va? Du kommer behöva åka själv först.

– Oroa dig inte. Gud kommer ta hand om mig, ska femåringen ha sagt.

Synskadade mannen hade aldrig sett sin fru – då fick han möjligheten

Sorgen efter Julianna

Föräldrarna valde att lyssna på sin dödssjuka dotters önskemål, och lät henne stanna hemma sin sista tid i livet. När Julianna till slut somnade in i sin mammas famn i sitt prinsessrum hemma, så skrev Michelle Moon ett inlägg i sin blogg där hon skrivit om dotterns sjukdom.

”Vår fina Julianna åkte upp till himlen idag. Jag är chockad och hjärtekrossad, men också tacksam. Jag känner mig som den mest tursamma mamman i världen, för Gud gav mig det här otroliga barnet, och vi fick nästan sex år tillsammans”, skrev hon i bloggen.

I augusti 2021 skulle Julianna ha fyllt 11 år, något hennes mamma uppmärksammade på sociala medier.

”Hon skulle ha blivit elva år idag...”, skrev hon då.

Källa: Hrtwarming.