Många av oss känner Mia Skäringer bäst som Anna i Solsidan. Där roar hon oss med sin ärlighet och sitt sätt att se igenom det tillgjorda livet i ett av Sveriges mest extravaganta områden.

Och tittar vi längre tillbaka på Mias CV är det lätt att se att hennes roll som enkel sanningssägare och befriare från samhällets alla måsten går igen, gång efter gång.

1. Hon säger det många av oss känner
Det är inte alltid lätt att vara sig själv, fullt ut, när vi känner ett press utifrån att vara på ett visst sätt. Den känslan färgar i princip allt Mia Skäringer gör. Läs bara hur hon presenterar sig på sin egen hemsida:

”Egentligen heter jag Maria Skäringer. Mia var mitt smeknamn som barn. Lite mjukt och runt. Som en frukt. Könlös. Och innan jag hann återerövra mitt fullständiga namn blev jag Mia med hela Sverige. Jag tycker om att tilltalas som den Maria jag är. Fullständig i min ofullständighet. Rolig, sorglig, skör och stark. Jag tycker om att vara människa och jag tycker mer och mer om att vara mig själv.”

2. Hon påtalade det bisarra i kroppshetsen över kvinnor – redan för 20 år sedan
Mia Skäringer började synas på tv i Sverige redan på 90-talet, då hon bland annat gjorde ståuppkomedi i programmet ”Släng dig i väggen”. Även då handlade hennes framträdanden ofta om att vi måste få vara oss själva.

3. Och gjorde ett otroligt träffande nummer av det i sin föreställning långt senare

6. När hon synar skitsnacket
Ju mer vi ser av Mia Skäringer desto fler likheter ser vi mellan hennes karaktär Anna Svensson i Solsidan är mycket som hon själv. Precis som Mia har Anna inga problem med att säga som det är.

7. När hon skrev känslosamt om sin utmattning
Den 1 september kom beskedet att Mia Skäringer sjukskrivit sig till följd av utmattningssyndrom. En månad senare skrev hon en stark text om känslan som fått tiotusentals reaktioner.

 

 

Läs även!
Mia Skäringer hyllas för sitt inlägg om utbrändhet – läs texten här!

Är du en högkänslig person? Här är 9 tecken