Se kändisarna som ska gifta sig 2023
1:04

Efter reklamen: Se kändisarna som ska gifta sig 2023

(1:04)

Slå på ljud

Vid 77 års ålder gjorde amerikanska Dorothy "Dottie" Fideli, från Ohio, äntligen slag i saken och gifte sig med sitt livs kärlek – sig själv!

Dottie, som titulerade sig själv som en stolt singelkvinna sedan 40 år, bestämde sig för att ge sig själv drömbröllopet hon alltid önskat sig. Enligt den amerikanska nyhetssajten Today anordnades en unik vigsel och efterföljande bröllopsfest på äldreboendet O'Bannon Terrace i dagarna.

Tv-kanalen KCEN fick äran att träffa Dottie på hennes stora dag. Hon uppgav att hon var ”nervös” och ”exalterad” över vad som skulle ske.

– Det här är något helt nytt för mig. Det är så känslosamt, för det här är verkligen allt jag någonsin önskat mig, sa hon.

77-åriga Dottie hade varit ”stolt singel” i 40 år

Dottie Fideli hade varit gift en gång tidigare. Det var en borgerlig ceremoni som ägde rum i lokala stadshuset 1965. Äktenskapet gick dock i stöpet nio år senare.

– Jag bar en svart klänning, så jag antar att det var dömt att misslyckas redan innan, sa hon till Today.

Hon berättade vidare för tidningen att hon hade närt en rädsla att det kanske var ”för sent” för henne att få uppleva sina drömmars bröllop. Men så beslöt hon sig en vacker dag för ”åt fanders med alla normer” – och började planera!

– Jag hade varit singel i 40 år, sa hon till tv-kanalen och berättade vidare att idén kom till henne när hon var i kyrkan. Insikten var så självklar: hon var värd något extra speciellt.

Svensk-norska parets kärlekshistoria: Träffades på klassresa som 15-åringar

Gifte sig med sig själv: ”Något jag alltid drömt om”

Den 77-åriga trebarnsmamman Dottie berättar för tidningen WLWT att även hennes grannar på äldreboendet hade ett finger med i spelet. De hade sett en kvinna göra något liknande i en talkshow och uppmanat Dottie att överväga det.

– Nu hade jag en andra chans i livet att göra något för mig själv, som kommer att göra mig lycklig, sa hon till tidningen enligt People.

I intervjun med Today resonerade Dottie att hon tagit hand om hennes tre barn (och sedermera barnbarn) hela livet – nu var det hennes tur!

Dotties dotter, Donna Pennington, var på plats på den stora dagen. Hon hade hjälpte sin mor med bröllopsplaneringen: att hitta en brudklänning, att laga mat till festmiddagen, samt att dekorera äldreboendet med pynt och ballonger.

– Jag sa till min dotter att ”det här är det bästa jag någonsin upplevt, förutom mina barn.” Det här är något jag alltid drömt om och jag är så lycklig att hon hjälpte till att ge mig den här dagen!, sa Dottie till Today.

Se hela tv-inslaget här nedan:

Höjden av självkärlek. 77-åriga Dottie Fideli gifte sig med sig själv!

Mest läst