Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

8 poddar med kvinnor du inte ska missa – redaktionen väljer

05 mar, 2020 
poddar kvinnor
Hurra för systerskap och smarta chicks!
Inför Internationella Kvinnodagen tipsar Feminas redaktion om böckerna, filmerna och de historiska ögonblicken signerade kvinnor som du inte bör missa.
I dag: Reportagechefen och skribenten Malin Roos väljer åtta poddar värda att lyssnas på. Tune in!
Annons

Här är 8 poddar av kvinnor som du inte får missa:

1. En varg söker sin podd

Vi har inte riktigt kommit över att det inte lyfte när Liv Strömquist gjorde scenturné med sitt senaste seriealbum och bjöd in sin podd-kompis Caroline Ringskog Ferrada-Noli som gäst. Men det är så här man vill ha dem; intimt, påläst och med en känslig pekfingertopp i luften för högt och lågt i kulturens värld. En varg söker sin podd – för att man alltid känner sig lite smartare efteråt.

2. Alla våra ligg

”Freud sa ju säkert en hel del bra saker men just det här med att förminska klitoris var kanske inte det bästa han gjort i sin yrkeskarriär”, som de uttryckte det i en intervju.

Annons

Amanda Colldéns och Anna Dahlbäcks podcast Alla våra ligg är sexualkunskap för vuxna – och utifrån ett kvinnoperspektiv, dra på trissor! Om att äga sina val, sin kropp och sin sexualitet utan skam. Roligt och rappt och extra pikant när de bjuder in gamla ”erövringar” för att prata kom vad som gick fel eller rätt.


3. Dumma människor

Ta valfritt diskussionsämne från tjejmiddagen senast: Varför är snygga människor bra på allt? varför skiljer sig alla i ens bekantskapskrets när de närmar sig 40? Gör de ens det? På ett sätt är Lina Thomsgårds podcast med psykologen och författaren Björn Hedensjö en liten slap in the face på alla som ropar ”fake news”, men framförallt är det underhållande när de grottar ner sig i ett psykologiskt fenomen eller mänskliga beteende för att ta reda på vad forskningen säger om mekanismerna.

Annons

4. Skäringer & Mannheimer 

 

När Spotify lagom till 8 mars förra året gjorde en undersökning på vilka ”kvinnopoddar” som var mest populära i Sverige vann Skäringer & Mannheimer en krosseger. Men inte bara är Mia Skäringer och Anna Mannheimer vansinnet roliga när de är på det humöret (för det mesta), humorduon har via podden blivit en maktfaktor i samhället som inte drar sig för att ryta ifrån om sjukligt smala modellideal eller övertydligt köpta influensers.

 

5. Klimatprat 

 

 

Vad händer när regnskogen brinner? Om jag gillar kött, vad gör jag då? Är det kört nu? En podd som plockar ned en fråga som var och varannan människa har ställt sig om klimatet och levererar 25 minuters initierad podcast om ämnet. Med Expressens stjärna Matilda Nyberg som programledare.

Annons

 

6. Call Her Daddy (USA)

 

 

Om ni tyckte Amanda och Anna var frispråkiga i Alla våra ligg är det bara en bris jämfört med Alexandra Cooper and Sofia Franklyn i amerikanska Call her daddy. New York-duon har inte längre ”bara” en podcast om sex utan ett smärre imperium med Instagram’s, vlogs och t-shirts med tryck. Det går undan och är vansinnigt pladdrigt emellanåt – men bara att spänna fast säkerhetsbältet!

7. Motionsklubben

 

Läs mer:

Annons
Annons