Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

92-åriga gammelfarmodern fick gå på skolbal – gjorde succé

27 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografKFYR-TV-
När Dakota Wollan inte visste vem han skulle gå med på skolbalen fick hans pappa en idé, och förslog att tonåringen skulle ta sin gammalfarmor.
92-åriga Madeline Miller fick aldrig gå på någon egen skolbal – och när det oväntade paret dök upp på balen fick alla i taket.
– Vi gick ut på dansgolvet och alla blev galna, säger Dakota Wollan till KFYR–TV.
Annons
5 kändisar som blev farmor eller mormor tidigtBrand logo
5 kändisar som blev farmor eller mormor tidigt

När tonårskillen Dakota Wollan i amerikanska delstaten North Dakota skulle gå på skolbal visste han inte vem han skulle vilja gå med. Efter att ha pratat med sina föräldrar och kommit fram till att det inte var någon särskild person han var sugen på att bjuda, så fick hans pappa en idé.

Pappans idé var att sonen skulle gå med hans farmor Madeline Miller, sin gammelfarmor. Han visste att Madeline inte själv hade fått gå på någon bal som ung, och att hon skulle bli glad för det. Efter att ha funderat ett slag insåg Dakota att det var en bra idé och bestämde sig för att göra slag i saken.

På sant amerikanskt maner frågade han sin gammelfarmor på ett storartat sätt, med en hemmagjord skylt. När Madeline såg skylten kunde hon inte förstå att han ville ta med henne, men blev glad för frågan och tackade ja.

Annons

– Jag undrade bara varför han ville ta med en 92-åring på bal när det finns så många unga tjejer i skolan, säger Madeline Miller till KFYR-TV.

Gjorde succé på skolbalen

Madeline Miller gick själv bara på gymnasiet i 1,5 år innan hon var tvungen att hoppa av för att ta hand om familjens bondgård, efter att hennes pappa blivit sjuk. Att följa med sitt barnbarnsbarn var alltså hennes enda chans i livet att få gå på en riktig skolbal.

När Dakota och Madeline dök upp på skolbalen, klädda i glitterkavaj respektive långklänning, gjorde de omedelbar succé.

– När jag gick bredvid mitt barnbarnsbarn, och lyssnade på den här musiken när vi gick, så applåderade och jublade folk, säger Madeline.

Dakota Wollan berättar att han och gammelfarmorn var populära på dansgolvet.

– Vi gick ut på dansgolvet och alla blev galna, säger han.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons