Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

98-årige mannen går en mil varje dag –för att pussa sin sjuka fru

10 maj, 2022 
AvJohanna Lejon
FotografCBS NEWS/Youtube
luther younger
Kärleken övervinner allt, brukar det ju heta. Och i det här fallet verkar det onekligen stämma. Möt den 98-årige mannen som varje dag går en mil – för att kunna pussa sin sjuka fru och få henne att må lite bättre.
Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

Det finns många uttjänta uttryck om kärlek. Men när det kommer till Luther Younger och hans fru, Waverlee, så kommer vi att tänka på ett alldeles särskilt. Ett uttryck som i detta fall verkar stämma till hundra procent: gammal kärlek rostar aldrig.

luther younger
Varje dag går 98-åringen de 9 kilometerna till sjukhuset – för att ge sin fru en puss.

Har varit ett par i 50 år

Luther Younger är 98 år gammal. Han är krigsveteran, från Koreakriget. Luther och hans älskade hustru har varit gifta i över 50 års tid, och när hon 2009 blev sjuk i cancer och var tvungen att läggas in på sjukhus över nio kilometer från parets hem, var det, trots avståendet, en självklarhet för maken att gå sträckan varje dag. Detta för att kunna hälsa på sin hustru, ge henne en puss och få henne att må lite bättre. En bilist upptäckte Luther en dag då han gick, i spöregnet, längs vägen mot sjukhuset. Dan Bookhard, som bilisten hette, erbjöd den 98-årige mannen lift.

Annons

– Jag är ingenting utan min fru, sa Luther till Dan under bilturen till sjukhuset.

”Promenaderna är hans sätt att överleva”

Dan berättar för CBS News att 98-åringen sagt att han hade oerhört svårt att se sin fru så sjuk. Visst hade de haft det tufft ihop under årens lopp, men de hade tagit sig igenom allt, alla dalar och alla toppar. Han vägrar ge upp om sin hustru och han planerar att finnas vid hennes sida, hur långt han än är tvungen att gå.

luther younger
Luther Younger och hans fru. Paret har varit gifta i över 50 år.

Luthers barn säger att promenaderna till deras svårt sjuka mor var deras fars sätt att leva. De berättar att han gör det för att överleva, och att ingen, inget, kan stoppa honom. Trots att det gått många år sedan sedan Luther Youngers fru lades in på sjukhuset så trotsar den 98 år gamla mannen väder och vind, varje dag, för att träffa sin hustru. Rörande, inte sant? Kärleken är, onekligen, evig.

Källa: CBS News

Annons