Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Amerikanska lärarens sista önskan innan hon dog – skolmaterial till fattiga

05 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografFacebook/TWittER.
Amerikanska kvinnan Tammy Waddell brann för sitt jobb som lärare, men såg också bristerna i den amerikanska skolan.
När hon gick bort i cancer hade hon därför en sista önskan – hon ville att fattiga elever skulle få skolmaterial.
Annons
Margaux Dietz om att visa upp sina barn i sociala medierBrand logo
Margaux Dietz om att visa upp sina barn i sociala medier

Tammy Waddell i den amerikanska staten Georgia var bara 58 år när hon tragiskt gick bort i cancer. Men innan hon dog hade hon en sista önskan.

Under sina 30 år som lärare hade hon jobbat med elever från alla delar av samhället och såg hur många kämpade med att ha råd med skolmaterial. Därför bad hon alla som kom till hennes begravning att ha med sig en ryggsäck med skolmaterial, i stället för att lägga pengar på blommor.

”Min kusins sista önskan till hennes begravning var ryggsäckar fulla av material till hennes elever istället för blommor. Hon var en lärare till slutet”, skrev hennes kusin Brad Johnson på Twitter, något som fick stor uppmärksamhet.

Tammys sista önskan hjälpte hundratals barn

Brads bild från minnesstunden för Tammy är det som fick många att reagera – på bilden står nämligen mängder av ryggsäckar uppradade mot bänkarna. Efter ceremonin bars ryggsäckarna bort av närmare hundra lärare, som tog med dem till sina skolor för att ge till elever som behövde.

Annons

”Det var hjärtvärmande”, skrev Brad vidare på Twitter.

Tammys sista gest rörde och inspirerade många.

”Så vackert. Jag kan tänka mig att hon var en fantastisk kvinna och lärare med ett omtänksamt hjärta. Jag är så ledsen för er förslut, alla tankar till hennes familj och elever”, skrev en person.

I en dödsruna för Tammy Waddell framgår det också hur mycket hon brann för sitt yrke, och att hon framförallt ville att barn skulle få chansen att bli duktiga på att läsa och skriva – något som så klart försvåras om man inte har råd med pennor och block.

”Hon hade passion för läs- och skrivkunnighet och tyckte att varje barn förtjänade möjligheten till att lära sig”, stod det i runan.

Källa: Aftonbladet.

Annons