Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppen
1:23

Efter reklamen: Så kan du göra skillnad - och må bättre på kuppen

(1:23)

Slå på ljud

22-åriga Ellie Walker arbetade i en kombinerad matbutik och restaurang i Leeds i England, och hade under sin tid på arbetsplatsen fått bra koll på de olika stammisarna – kunderna och besökarna som återkommer dag efter dag för att handla eller äta i restaurangen.

En sådan var 86-åriga Edwin Holmes, som länge haft som rutin att äta ensam i restaurangen nästan varje dag. Ellie funderade över varför den äldre mannen alltid åt själv, men ville inte vara okänslig och fråga. En dag berättade han det dock för henne av sig själv – Edwin är änkling sedan många år, och då hans dotter bor på andra sidan jordklotet i Australien tillbringar han mycket tid ensam, skriver Newsner.

Ellie tyckte det var jobbigt att veta att Edwin var så ensam. När han senare berättade att han planerade att tillbringa julen ensam och bara äta en frysrätt bestämde sig Ellie för att göra något. I ett inlägg har Ellie berättat om beslutet att bjuda 86-åringen på middag.

Åt julmiddag med änklingen

”Igår kväll hade jag förmånen att gå på julmiddagsdejt med en mycket speciell herre. Edwin är en av våra mest lojala kunder och även om han inte spenderar tusentals pund så värderas han i butik av både personal och andra kunder. Han har ingen närmaste familj och han nämnde för några veckor sedan att han skulle tillbringa julen ensam med en fryst färdigrätt. Tanken på att han ska vara ensam vid en sådan speciell tidpunkt krossar mitt hjärta, och om jag kunde ta honom med mig hem skulle jag göra det (snälla mamma?)”, skrev hon.

Inlägget fortsatte:

Förbjöds att bli sångerska som ung – gav ut album vid 95 och vann Grammy

”Så i går kväll på uppdrag av Sainsburys tog jag Edwin på julmiddag i restaurangen. Han kom in helt uppklädd och gav mig blommor. En så härlig kväll med en underbar man. Jag är så tacksam över att ha träffat dig Edwin, tack för att du gjorde mitt liv ljusare”.

Till The Sun sa Ellie efter middagen att hon blev så berörd av mötet att hon började gråta.

– Det fick mig att gråta för jag kunde se hur mycket det betydde för honom.

Mest läst