7 kändisar som haft nära döden-upplevelser (FEMINA)
1:31

Efter reklamen: 7 kändisar som haft nära döden-upplevelser (FEMINA)

(1:31)

Slå på ljud

När skotska Rochelle Ramsey vaknade törstig en natt, så valde hon att gå upp och dricka vatten. Men när hon var på väg mot köket hörde hon plötsligt ett ljud från föräldrarnas sovrum.

Rochelle går då in och hittar sin pappa, 38-åriga Chris Ramsey, ligga i sängen med andnöd. Chris Ramsey lider av multipel skleros, MS, något som gör att han både har svagt immunsystem och inte kan ställa sig upp på egen hand, utan använder sig av rullstol i vardagen. Den åttaåriga flickan väcker snabbt sin mamma Sheryl Oribine, som i sin tur ringer efter ambulans. I efterhand har det visat sig att Chris liv hängde på den snabba reaktionen.

– Rochelle sprang in i rummet och vi insåg att Chris skakade tänder, men att hans temperatur var skyhög. Jag minns att ambulanspersonalen sa ”din partner behöver åka till sjukhus genast”, berättar Sheryl Oribine för The Mirror.

Molly slog cancern – 21 månader gammal

Var nära att dö

På grund av sin MS drabbas Chris regelbundet av olika infektioner, och innan skräcknatten hade han behandlats på sjukhus för en infektion i bröstkorgen. Han hade nyligen fått komma hem, och både han och familjen trodde att han var på bättringsvägen – tills han fick svårt att andas på natten.

– Om det inte hade varit för henne så hade jag vaknat på morgonen och hittat Chris död i sängen, och hade behövt berätta för Rochelle att hennes pappa dött. Inte många åttaåringar kan säga att de räddat en förälders liv, hon är hans skyddsängel, säger Sheryl.

29-åringen är åttabarnsmamma – till bara söner

På sjukhuset fick familjen veta att Chris drabbats av lunginflammation, och att han dessutom utvecklat blodförgiftning och hamnat i septisk chock. Han fick tillbringa tre dagar på sjukhus efter sin nära döden-upplevelse, men med hjälp av stark antibiotika kunde han hämta sig.

– Chris säger hela tiden ”jag kan inte förstå att jag lever” och kallar Rochelle för sin lilla hjälte, vilket är exakt vad hon är, säger Sheryl Oribine till The Mirror.

Mest läst