Därför är bakning bra för din hälsa
0:55

Efter reklamen: Därför är bakning bra för din hälsa

(0:55)

Slå på ljud

28-åriga Cassidy Lane från Iowa har länge kämpat mot ätstörningar. I samband med pandemin sökte hon till slut hjälp för sina problem och nu är hon på god väg att bli frisk.

Så långt allt gott.

Men i samband med tillfrisknandet har Cassidy gått upp i vikt – något som fått henne att se sämre sidor från sina medmänniskor.

I en video på Titkok berättar Cassidy, som jobbar som bartender, att hon blir bemött på ett helt annat sätt efter att hon började gå upp i vikt.

– Jag jobbar i ett serviceyrke, jag är bartender. Och ditt utseende påverkar mycket, oavsett om det handlar om dricks eller hur människor behandlar dig, säger hon i videon.

Cassidy Lane gråter i den känslosamma videon.

Bryter ihop i tårar

Cassidy berättar om hur kunder plötsligt började behandla henne annorlunda. Ett varmt och trevligt bemötande byttes mot kalla interaktioner. Hon säger att en del män inte ens tittar henne i ögonen längre.

Sedan bryter hon ihop i tårar.

– Jag trodde verkligen inte att det här skulle få mig att gråta men folk tittar mig inte ens i ögonen längre, de är inte snälla mot mig, det gäller särskilt män, säger Cassidy i videon.

De trevliga samtalen vid bardisken har blivit allt mer korthuggna. Något som fått Cassidy Lane att bli uppgiven, hon har insett att människor blir bedöma för sitt utseende på ett sätt som hon tidigare inte var medveten om.

– Kommer jag någonsin att vara värd mer än hur jag ser ut, säger hon i den känslosamma videon.

Förbättrade sin mentala hälsa

Men allt är förstås inte bara mörker. Cassidy Lane berättar på Instagram om hur livet blev mycket bättre sedan hon sökte hjälp för sina ätstörningar – där har hon delat med sig av hur hennes mentala hälsa har stärkts under tillfrisknandet.

– Jag var smal men jag hatade mig själv, jag var smal men jag svälte, jag var smal men jag var så olycklig, förklarar hon i en video som hon döpt till "Att vara smal är inte en garant för lycka".

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)
Mest läst