Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Charlotte förlorade sin man i cancer – ett och ett halvt år senare väntar hon hans barn

29 dec, 2023 
AvJohanna Lejon
FotografPexels, TV4
Charlotte och Sam Eiler drömde om ett liv med barn. Men Sam drabbades av cancer och gick bort. I dag, mer än ett och ett halvt år senare, väntar Charlotte parets barn.
Annons
Här är de vanligaste formerna av cancer i SverigeBrand logo
Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

Det är i Efter fem i TV4 som Charlotte, på länk från Australien där hon bor, berättar sin historia. Hon och maken Sam möttes på en inflyttningsfest. Året var 2015.

– Han är en på miljarden, en helt otrolig man som tog alla med storm. När han gick in i ett rum hade man inget annat val än att älska honom, berättar Charlotte för TV4.

Fem år senare drabbades Sam av cancer. Paret flyttade då till Australien, där Sam har sina rötter och sin familj. In i det sista trodde man att Sam skulle klara sig. Men så blev det inte. I april 2022 somnade Sam in.

Graviditeten har varit tuff

Innan han dog talade paret mycket om framtiden, och om livet. Båda två var på det klara med att de ville ha barn ihop. För att vara säkra på att det skulle gå fryste man, på grund av de tuffa cancerbehandlingarna in Sams spermier. Då tänkte man att det var i väntan på att han skulle bli frisk. Men så blev det inte. Istället valde Charlotte att, efter sin makes död, gå igenom en IVF-behandling. Behandlingen lyckades och i dag väntar Charlottes Sams barn. Om några veckor föds bebisen – mer än ett och ett halvt år efter att hens pappa gått bort.

Charlotte berättar att hon haft ett oerhört stort stöd av vänner och familj, nära och kära under graviditeten men att den, trots det, varit tuff.

Annons

– Det är ett tomrum som inte går att beskriva, det har varit en utmaning för mig.

I januari föds barnet.

– Jag känner mig säker och lugn. Det finns hundratals människor runt mig som längtar efter att stötta mig och redan älskar det här barnet. Det känns väldigt fint, säger Charlotte till TV4.

Hon fortsätter med att blicka mot framtiden:

– Jag känner att jag nu lever för oss båda, vi levde ett äventyrsliv och jag skulle vilja introducera ett liknande liv för vårt barn, säger hon och tillägger senare:

– Jag skulle önska att det blir ett syskon, jag har möjligheten.

Annons