Under höstens viktigaste hashtag, #metoo, har kvinnor i Hollywood berättat om otaliga sexuella trakasserier och övergrepp som de har fått utstå i sitt arbete. Det började med anklagelserna mot filmproducenten Harvey Weinstein och har sedan spridit sig vidare till Louis C.K., Kevin Spacey och många, många fler.

Läs även #MeToo utsedd till årets viktigaste person

Hashtagen har levt sedan i oktober och än är den inte död. Enligt US Weekly kommer skådespelerskorna nu att göra en gemensam manifestation genom att bära svarta kläder på Golden Globe 2018, i solidaritet med sina utsatta kollegor och medsystrar.

Det hela började med en liten grupp skådespelerskor som ville göra något för att uppmärksamma metoo under filmgalan men har nu vuxit till en allt större manifestation.

”Den här rörelsen sprids fort och i stort sett alla nominerade och övriga inbjudna kvinnor deltar. Alla stylister som redan har haft klädprovningar håller nu på att byta ut kläderna till sina klienter”, säger en källa till US Weekly.

Det är ännu inte känt vilka som står bakom den tysta protesten, men bland de nominerade i Golden Globe finns bland annat Meryl Streep, Jessica Chastain, Helen Mirren, Emma Stone, Nicole Kidman och Reese Witherspoon.

Golden Globe Awards 2018 kommer att äga rum den 7 januari och programleds av Seth Meyers.

FOTO: IBL

Läs även Så visar kronprinsessan sitt stöd för #metoo

Artikeln publicerades först på ELLE.