Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Hon gav bort ett dna-test i present: ”Jag förstörde min familj”

03 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTiktok, tt.
Shelby gav sin mamma ett dna-test i julklapp, och tänkte att det skulle vara en rolig present.
I stället vändes allt upp och ner, och familjen förändrades för alltid.
– Hon trodde att det var ett misstag, säger Shelby till Newsweek.
Annons
VIDEO: 10 svenska kändisar med deras okända föräldrarBrand logo
VIDEO: 10 svenska kändisar med deras okända föräldrar

Det var julen 2017 som Shelby tänkte att hon skulle överraska sin mamma Susan med en rolig julklapp, och gav henne ett dna-test. Susan skulle ta ett test och skicka in det, för att få veta mer om sina förfäder och släktingar.

Susan skickade in testet i början av 2018 och efter några veckor kom svaret – men det var inte vad hon eller Shelby hade räknat med. Mamman fick veta att hon var 50 procent italiensk.

– Vi har inga italienare i vår familj. Hon trodde att det var ett misstag, säger Shelby i en intervju med Newsweek.

Annons
Shelby gav sin mamma ett dna-test i julklapp – då ändrades allt.

Tillsammans började Susan och Shelby göra efterforskningar, och kom fram till att hennes riktiga pappa var fastighetsskötaren i Susans morföräldrars hus. När de ville konfrontera honom fick de dock veta att han inte levde längre, han hade dött fyra år tidigare. Mannens barn ville inte heller prata med Susan, men en av hans kusiner hjälpte Shelbys mamma att få svar på en del frågor.

Mamman gick i terapi efter beskedet

Att upptäcka att pappan hon vuxit upp med inte var hennes riktiga kom som en stor chock för Susan, som behövde börja gå i traumaterapi. 2020 delade Shelby med sig av den omtumlande händelsen i ett klipp på Tiktok, som hon döpte ”Hur jag förstörde min familj på en dag”. Klippet, som numera är borttaget, blev viralt och sågs av tiotusentals personer.

Annons

Shelby säger till Newsweek att hon inte ångrar att hon gav dna-testet till sin mamma, men hon tycker att det borde finnas mer information kring vilka resultat man kan få.

SE OCKSÅ: kändisarna som fått barn 2022Brand logo
SE OCKSÅ: kändisarna som fått barn 2022

– Jag är inte den som ljög om allt, men jag önskar att jag hade funderat mer kring det. Jag tror inte folk förstår vad de ger sig in på, speciellt när så många människor köper det som presenter.

Annons