Adoption - det här gäller i Sverige
1:32

Efter reklamen: Adoption - det här gäller i Sverige

(1:32)

Slå på ljud

När Jim Mcaskill var 15 år gammal fick han ett besked som skulle chocka vem som helst i den åldern – hans flickvän hade blivit gravid, och han var pappan. Trots att han egentligen inte hade några möjligheter att ta hand om barnet ville han hjälpa till att uppfostra henne. Jims flickvän bestämde sig för att fullfölja graviditeten, men adoptera bort deras dotter – något 15-åriga Jim inte ville skulle ske.

För att få säga hej då till sin bebis bröt han mot sjukhusets regler och fick 10 minuter med henne, med hjälp av personalen.

– En sjuksköterska tog med mig in i ett litet rum, gav mig skyddskläder och hämtade Devon till mig. Det var bara en liten rund näsa och hon bara tittade upp på mig som om hon visste vem jag var. Jag pussade henne och gav henne en liten kram, berättar Jim.

Nyfödda Devon, som döptes om till Nicole.

Nyfödda Devon hade ett halsband med sitt namn på, som Jim tog, fast besluten om att en dag få återlämna det till dottern.

Jim fick inte veta var dottern hamnade när hon adopterades bort, men varje jul och födelsedag tänkte han på henne, och skrev brev som han också hoppades att hon skulle få läsa i framtiden. Allt eftersom åren gick började Jim leta allt mer frekvent efter sin dotter. Eftersom hans namn inte stod med på födelseattesten var det svårt för honom att hitta dottern via adoptionsbyråer.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Hittade dotter efter 35 år

Det var först 2013 som han till slut lyckades hitta henne på Facebook, och förvånades över hur lik hon var sin biologiska mamma. Efter 35 år ifrån varandra kunde de två äntligen återförenas, och Jim bröt ihop av känslorna.

– Jag bröt ihop mitt i hallen. Jag grät ögonen ur mig och kunde inte förstå hur vacker hon var. Jag sa till henne att jag älskade henne, att jag alltid gjort det och alltid kommer, säger Jim.

Dottern, som nu heter Nicole Stefanick, var orolig för vad hennes biologiska pappa skulle tycka om henne, men möttes bara av kärlek – och fick både breven och det gamla halsbandet.

Nicole var chockad över att hennes biologiska pappa letat så länge.

– Det fanns en omedelbar kontakt. Det är obeskrivligt att veta att jag har blivit tänkt på och älskad de senaste 35 åren.

Källa: City news.

The Storytellers – Lyssna med Markiz
5:14

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Markiz

(5:14)

Slå på ljud
Mest läst