Här är 6 Udda europeiska resmål till din bucketlist
1:33

Efter reklamen: Här är 6 Udda europeiska resmål till din bucketlist

(1:33)

Slå på ljud

– Livet är för kort.

Det var orden Nat Lingard uttalade efter att hon under en period på sex veckor förlorat tre familjemedlemmar, sin pappa, mamma och styvmamma. Men i stället för att gräva ner sig i ett djupt svart hål efter den tuffa och tragiska tiden började hon och hennes make Ben tänka om. Varför fastna i det ekorrhjul de befann sig i, när deras dröm egentligen var att resa, och visa upp världen för sina tre barn?

Flyttade in i husbil

Sagt och gjort. Familjen gjorde verklighet av något många drömmer om, men kanske inte vågar. De sålde allt – huset, alla smycken smycken, bilen samt deras möbler – och gav sig iväg i en nyligen införskaffad husbil.

– Ben och jag har alltid velat resa mycket, men så blev vi båda framgångsrika inom våra yrken, fick tre barn, köpte ett hus och ett gäng katter. Innan vi visste ordet av det hade livet tagit över våra drömmar, allt rullade bara på, berättar Nat för tidningen GimpsbyLive.

Första landet av 13 blev Storbritannien. Efter det har familjen på fem rest runt i länder som Kroatien, Slovenien, Italien och Frankrike. De har hoppat bungyjump och besökt Disneyland. Campat vid otroliga vattenfall och sett otaliga solnedgångar. Allt har de dessutom delat på en egen Youtube-kanal, där de vill inspirera andra att våga ta samma steg.

Makens brev kom fram – 76 år för sent

Resa med barn – tufft ekonomiskt

Nat erkänner dock att det inte alltid varit lätt, speciellt ekonomiskt. Att resa med tre barn är inte direkt det billigaste sättet. Hon har därför valt att jobba under resans gång som engelskalärare över länk och hennes man hade möjlighet att fortsätta sitt jobb på deltid digitalt samtidigt som han är bortrest. Barnen får hemstudier av föräldrarna för att klara sin skolgång samtidigt. Det må låta tufft, men familjen har inte ångrat sitt val en enda gång.

– Mitt tips till alla är att hitta ett sätt att leva sitt liv som om du inte vore garanterad någon morgondag. Du får bara ett liv, säger Nat.

Mest läst