Regeringens nya åtgärder mot Corona
Slå på ljud

Det var i helgen som hundratals demonstranter samlades i centrala Stockholm för att demonstrera mot Sveriges coronarestriktioner, som de tycker är för hårda. Demonstrationen slutade med att flera demonstranter och poliser skadades i tumultet.

Mannen bakom den uppmärksammade tillställningen är egenföretagaren Filip Sjöström, som menar att det inte finns några bevis för att coronaviruset orsakar sjukdom och död – utan kallar det för ”en teori”.

– Jag ser ingenting som tyder på att det är värre än en vanlig säsongsinfluensa, säger han till SVT.

Hittills har över 13 000 personer i Sverige dött till följd av coronaviruset, medan säsongsinfluensan brukar kosta mellan 700 och ett par tusen liv varje år.

Adam Alsings föräldrar om sorgen och ilskan mot spekulationerna efter hans död

Filip Sjöströms familj tar avstånd från sonens demonstrationer

Filip Sjöström riskerar nu som arrangör att få böter, då demonstrationen bröt mot den tillfälliga pandemilagens bestämmelser om folksamlingar. Trots det har han nu planer på att arrangera fler demonstrationer mot coronarestriktionerna. Bland annat har han utlovat en ny manifestation den 20 mars.

– Det kommer att bli fler demonstrationer. Vi planerar för fullt och tänker väldigt mycket på det som komma skall, säger Filip Sjöström till SVT Nyheter.

Samtidigt som Filip Sjöström förbereder sig för nya protester, så tar hans familj avstånd från hans handlande.

Sjöströms familj är verksamma på gården Stora Säby i Åkersberga, och har hotats efter sonens agerande.

– Vi har fått både hot och allt möjligt: ”vad är ni för föräldrar?” och sådant, säger Filip Sjöströms pappa Gunnar Sjöström till Mitt i.

Pappan fortsätter:

– Jag står inte bakom det och ingen annan på gården heller, men han är en del av familjen, det är han ju.

Suzanne Reuter lurad av företag på nätet – köpte kosttillskott

Mest läst