Det här heter kändisarnas barn födda 2021
1:11

Efter reklamen: Det här heter kändisarnas barn födda 2021

(1:11)

Slå på ljud

Alla föräldrar vill att deras barn ska växa upp lyckliga och självsäkra, och att de ska tycka om sig själva. Nicole Lucas Gall och hennes man kämpar hårdare än de flesta för det – för de vet att omvärlden inte kommer vara snäll mot yngsta dottern, Winry.

Winry, som i dag är 13 månader gammal, föddes med ett stort födelsemärke över halva ansiktet, som gör att hår växer även på kinden och i tinningen. När hon föddes blev föräldrarna först oroliga att födelsemärket skulle vara farligt och leda till exempelvis cancer, och läkarna undersökte henne omedelbart. Det kunde dock snabbt slås fast att det stora födelsemärket inte hade innebar någon hälsofara för den nyfödda bebisen, utan att det bara handlade om utseende.

Winry föddes med ovanliga diagnosen CMN, congenital melanocytic nevi, som förekommer vid ungefär 1 av 50 000 födslar.

Bebisen möts av hat

Även om föräldrarna var lättade över att deras bebis var helt frisk med sitt födelsemärke, så blev de också snabbt oroliga över hur omvärlden ska behandla deras dotter. Det är svårt att förstå att någon kan säga något elakt om en liten bebis, men för Brightside berättar mamma Nicole att dottern dagligen får elaka blickar när de rör sig i samhället, och att hon får höra hårda kommentarer.

Därför är familjen nu mån om att ändra attityderna i samhället, och fokuserade på att deras dotter ska växa upp både lycklig och trygg i sig själv. Då de flesta elaka kommentarerna grundar sig i okunskap är föräldrarna noggranna med att berätta att dottern mår bra och att födelsemärket inte är något farligt.

På sin Instagram delar Nicole med sig av livet som tvåbarnsmamma, och glada lilla Winry har letat sig in i många hjärtan.

Mest läst