Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Frun dör minuter efter makens bortgång – efter 70 år tillsammans

09 apr, 2021 
Raymond och Kathleen Atkins ville inte vara utan varandra.
Kathleen och Raymond Atkins hade varit tillsammans i 70 år när Raymond blev allvarligt sjuk i cancer.
När Raymond till slut somnar in för gott av sjukdomen kryper 86-åriga Kathleen förkrossad upp bredvid honom – och dör några minuter senare hon också.
– Jag kommer inte låta honom gå ensam, sa hon innan sin bortgång.
Annons
Så tar du dig igenom sorg - psykologens tipsBrand logo
Så tar du dig igenom sorg - psykologens tips

Raymond och Kathleen Atkins levde hela sina liv tillsammans, och avslutade det också ihop.

Under sina 70 år som gifta fick Raymond och Kathleen fyra barn tillsammans, sex barnbarn och 17 barnbarnsbarn. De drev också ett framgångsrikt företag och hjälpte andra i samhället så mycket de kunde.

För några år sedan drabbades Raymond, som var långt över 80, av lungcancer. Trots det vägrade han sluta jobba, berättat parets son Les Atkins.

Den 22 juli 2020 firade Raymond och Kathleen sin 70:e bröllopsdag, men strax innan hade han tagits in på sjukhus på grund av sin lungcancer. Allt Raymond ville var att få komma hem och fira bröllopsdag med sin fru.

– Han ringde mig och sa ”jag bad till Gud hela natten och hela dagen att jag kan lämna sjukhuset, och att jag kommer härifrån på morgonen”. Det var dagens före deras bröllopsdag, berättar Les för WRAL.

Annons

Kathleen somnade in minuter efter maken

Raymond fick som han ville och fick komma hem till hustrun från sjukhuset. Les syster bodde med föräldrarna när Raymond blev sjukare, och Kathleen var ordentligt orolig för sin make, och framförallt för hur livet skulle bli om han gick bort av sjukdomen.

– Hon sa till min syster att hon inte kunde föreställa sig livet utan honom, säger Les Atkins.

En morgon i början av augusti 2020 tittar dottern till sin pappa, och upptäcker att han har somnat in fridfullt under natten. Så fort Kathleen får veta att själsfränden har gått bort kryper hon förkrossad ner i sängen bredvid honom och säger ”jag kommer inte låta honom gå ensam”. Och Kathleen menade allvar – inom några minuter hade även hon gått bort.

Les delade med sig av sorgen och kärleken på Facebook samma dag, i ett uppmärksammat inlägg.

”Det känns som att jag är mellan både en skräckfilm och en vacker kärlekshistoria. Min pappa som är 90 gick bort i sömnen i dag. På mindre än en timme var min mamma så förkrossad av sorg, att hon dog i hans armar. 70 år tillsammans!”, skriver han, och liknar deras historia med The Notebook.

Annons