Vi vet att det kan bli tradigt med allt tjat om mansplaining, manspreading och alla andra ord som ska få män att tänka över sina invanda – och för vissa påträngande – beteendemönster.

Läs även Därför har Mexico installerat ”penissäten” i tunnelbanan

Men det sker ju av samma anledning som vi irriterar oss på grannar som lämnar sopor i trapphuset eller folk som inte borde få använda en cykel: världen vore en bättre plats om alla visade varandra lite mer hänsyn.

I Spanien har männens inkräktande sittställning blivit ett sådant problem att staden Madrid nu går ut med uppmaningen och informationen om att ”manspreading” – alltså män som sitter väldigt bredbent och tar upp obefogat mycket utrymme – inte tolereras inom det publika transportnätet.

”Det här är skylten som används på bussarna inom EMT Madrid för att uppmana till att respektera andras utrymme och undvika #manspreading”, skriver staden i ett Twittermeddelande.

Beslutet att sätta upp skyltarna kommer efter påtryckningar från olika feministiska organisationer i landet. Och när vi ser dessa bilder kan vi hålla med om att vissa män kan behöva påminnas om att lämna lite mer plats åt sina medmänniskor.

Via Twitter

Denna artikel är ursprungligen publicerad på café.se och där kan du även läsa Andrev Waldens numera internetklassiska blogginlägg:Två år gammalt manspread-rekord hotat – av Zlatan och Sjöberg