Tv-profilen Isabel Boltenstern, som bloggar på vår systersajt ELLE.se, berättar nu om bakgrunden till att hon blev sjukskriven för utmattning 2014. Anledningen var att hennes chef på mediebolaget MTG, där hon tidigare jobbade, utsatte henne för vad hon kallar ”oacceptabelt beteende, maktmissbruk och arbetsplatsmobbning”.

Isabel väljer att nu att för första gången berätta öppet om sina upplevelser, då företaget efter en internutredning beslutat att den högt uppsatta chefen får behålla sin tjänst. Detta trots att han anklagas för att ha skapat en sexistisk, kränkande och kvinnofientlig arbetsmiljö som resulterat i flertalet uppsägningar och sjukskrivningar genom åren. Företagsledningen kallar chefens beteende ”dåligt placerad humor och ironi”.

Redan när Isabel sa upp sig 2015 larmade hon till chefens överordnade om den psykiska misshandeln.

”Hur jag blev psykiskt nedbruten av min dåvarande chef, hur jag jobbade ihjäl mig för att alla mina ”nej” vändes till att jag ”inte pallade branschen” eller ”kunde bli ersatt om det inte passade”. Hur han satte i system att jag aldrig skulle känna mig trygg, för då var jag inte längre hans marionettdocka. Hur han kunde ögna mig upp och ner och häckla mitt utseende. Ren och skär mobbning, utstuderad psykisk misshandel, som nu vänds till ”dåligt placerad humor”, skriver hon i ett nytt blogginlägg på ELLE.se.

Hon konfronterade även sin chef vid uppsägningen för att berätta hur hans beteende påverkat henne.

”Den enda utvägen var att säga upp mig 2015, och redan då berättade jag att anledningen var den utpekade chefen och hans ledarskap. Jag sa det till den utpekade chefens ansikte. Ville att han skulle förstå att han förstört min då 23-åriga hjärna till den milda grad att den aldrig skulle kunna repareras helt igen. Hans enda svar var att han själv tyckte att han ”alltid varit snäll mot mig”. Ingen skuld. Ingen ånger. Ingen ursäkt”, skriver Isabel.

Läs även Isabel Boltenstern om utbrändheten: ”Vi får aldrig ett fucking break”

I inlägget förklarar Isabel att hon tvekat kring om hon skulle orka – och våga – gå ut med sin historia.

”Jag har länge varit rädd för honom och hur han med några enkla telefonsamtal skulle kunna förstöra mina karriär. Nu har jag nått någon form av gräns där jag högaktningsfullt skiter i om jag blir portad från den här branschen – jag kan inte vara tyst om det här”, skriver hon.

Läs hela inlägget här.

Läs även Isabel Boltenstern: ”10 saker jag lärt mig av min utbrändhet”

Mest läst