8 kändisar som älskar sina husdjur (FEMINA)
Slå på ljud

Katten Brandy var bara några månader när hon adopterades av sin husse Charles 2005. Men Charles fick inte behålla sin katt särskilt länge – kort därefter försvann hon nämligen från hans trädgård.

När han upptäckte att katten var borta började Charles köra runt till katthem, men utan framgång. Han började frukta att Brandy blivit påkörd eller uppäten.

– Men jag hoppades att någon skulle plocka bort henne från gatorna för att ta hand om henne, och jag antar att det är vad som hände, säger Charles till AP.

För nu, 15 år efter att katten försvann, har de två återförenats mot alla odds. Charles hade flyttat, bytt telefonnummer och skaffat nya katter, men på söndagen fick han ett samtal från företaget som satte in microchipet i Brandy när han adopterade henne.

– Jag var skeptisk. Jag tänkte att det måste vara ett misstag. Det kanske finns en chans på miljonen att det är Brandy, men efter 15 år var det högst osannolikt.

Videon visar hur katten gråter – när den lämnats kvar ensam

Grät när han träffade katten efter 15 år

Dagen därpå körde han till katthemmet där den upphittade katten fanns – och det blev en känslosam återförening.

– Jag såg henne och plockade upp henne, och hon började spinna. Det var väldigt känslosamt. Det kändes bra att ha henne i min famn igen. Jag bröt ihop och grät för att jag tänkte på alla åren jag gick miste om med henne, säger han till AP.

Brandy är i dålig form, och väger ungefär lika mycket som när hon var kattunge. Charles tror att hon fått bo hos en familj under alla år som inte kollade om hon var chippad, men att hon de senaste månaderna gått på gatan av någon anledning.

Nu får Brandy bo hos Charles syster, och Charles planerar att hälsa på ofta.

– Hon har inte så mycket energi. Men hon verkar trivas, hon spinner mycket. Hon verkar vara glad över att vara hemma igen.

10 tecken på att din katt verkligen älskar dig

Mest läst