Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Kronprinsessan Victoria är cancerfondens beskyddare

25 sep, 2020 
AvEllen Myrgård Lindén
FotografTT/erik thor/Cancerfonden
Kronprinsessan Victoria är Cancerfondens beskyddare. Se den nya bilden som är startskottet för årets Rosa Bandet-kampanj!
Annons

12 år senare är engagemanget större än någonsin. I dag startar Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj och kronprinsessan Victoria bär årets rosa band på en nytagen bild, fotograferad hemma på Haga slott. Och den är fullkomligt spektakulär!

Att Victoria har valt att lyfta frågan om bröstcancer, i så många år, har betytt otroligt mycket. Hennes engagemang har gjort att det har blivit en folkrörelse. Så här säger Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström.

Kronprinsessan Victoria är Cancerfondens beskyddare

– Vi vill tacka Kronprinsessan Victoria och alla andra som engagerar sig i kampen mot cancer. Varje persons insats räknas, varje insamling, varje krona, tillsammans gör vi skillnad så att färre drabbas av cancer och fler kan leva ett gott liv efter behandling.

kronprinsessan victoria rosa bandet 2020
Kronprinsessan Victoria bär årets Rosa Band hemma på Haga.

“Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj har under 17 års tid skapat en hög medvetenhet kring cancer och behovet av forskning. Syftet med kampanjen är att samla in pengar till svensk cancerforskning och sprida kunskap om cancer. Hittills har Cancerfondens Rosa Bandet- kampanj samlat in 949 miljoner kronor”, skriver man i pressmeddelandet.

Annons

Victoria bär årets Rosa Band

I år är det dessutom en välkänd duo som står för designen av 2020:s rosa band. De musikaliska systrarna Klara och Johanna Söderberg, från First Aid Kit.

– När Cancerfonden frågade om vi ville formge årets rosa band var det självklart att tacka ja, vi tvekade inte en sekund. Rosa Bandet är en väldigt viktig kampanj och ju mer vi kan bidra till cancerforskningen desto bättre. Med vårt rosa band vill vi belysa känslan av samhörighet och bandet som flätar oss samman, säger Klara och Johanna Söderberg.

Läs mer:

Annons