Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lät sonen vara barnvakt – nu riskerar mamman fängelse

26 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInside edition.
Ensamstående mamman Melissa Henderson i amerikanska delstaten Georgia behövde jobba, men 4-åriga sonens dagis var stängt under pandemin.
Därför bad hon sin 14-åriga dotter att barnvakta sitt småsyskon – något som Melissa nu kan hamna i fängelse för.
– Det var den mest pinsamma och förödmjukande dagen i mitt liv ärligt talat, säger hon till Inside edition.
Annons
Här är kändisarna som skaffat barn på egen handBrand logo
Här är kändisarna som skaffat barn på egen hand

Melissa Henderson är en ensamstående flerbarnsmamma i delstaten Georgia i USA, som nu kan hamna i fängelse för att hon gjorde något som många föräldrar gör regelbundet – nämligen lät sitt äldre barn vakta sitt yngre syskon.

Det var under coronapandemin som Melissa behövde arbeta, samtidigt som 4-åriga sonen inte fick gå till förskola på grund av att samhället stängdes ner, och förskolan likaså. För att kunna jobba bad Melissa därför 14-åriga dottern att vakta sin lillebror.

– Det fanns bokstavligt talat inga alternativ. Så jag bad min nästan 15-åring att ha koll på sitt yngre syskon när jag gick tillbaka till jobbet, berättar Melissa för Inside edition.

Men det gick inte som Melissa hade hoppats. Under dagen, när dottern satt och gjorde skolarbete, så lyckades 4-åringen smita ut ur huset för att leka. Han var bara ute ensam i en kvart innan hans storasyster upptäckte det hela och tog in honom igen – men då var skadan redan skedd. En granne hade sett det ensamma barnet ute och ringt till larmcentralen.

Annons

Kan hamna i fängelse efter dotterns misstag

Två veckor senare kom polisen till Melissas hem och åkte därifrån med henne i handbojor – åtalad för vårdslöshet. Om hon fälls kommer hon behöva betala 1000 dollar i böter och tillbringa ett år i fängelse.

– Det var den mest pinsamma och förödmjukande dagen i mitt liv ärligt talat, säger hon till sajten.

I polisrapporten står det att 4-åringen hade kunnat bli ”kidnappad, överkörd eller biten av giftig orm”. Samtidigt riktas vissa kritik mot det hela, då exempelvis Röda korset har barnvakts-lektioner för barn från 11 års ålder.

– Barn från 13 år och uppåt kan lämnas ensamma för att ta hand om andra i upp till 12 timmar, säger advokaten David DeLugas.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons