Adoption - det här gäller i Sverige
1:32

Efter reklamen: Adoption - det här gäller i Sverige

(1:32)

Slå på ljud

Stephenie Taylor, 33, hade ett barn sedan innan, men bestämde sig för att bli gravid på egen hand för att ge sonen Frankie ett syskon. Detta visade sig dock vara lättare sagt än gjort – hon insåg nämligen hur dyrt det är med privata fertilitetskliniker.

Men då uppenbarade sig lösningen i form av internet. Stephenie beställde hem donerad sperma från appen Just A Baby, och köpte ett eget insemineringskit från webbtjänsten Ebay. Sedan tog hon hjälp av guider på Youtube för att lära sig hur hon skulle utföra proceduren på rätt sätt.

Tvillingbröderna föddes med olika hudfärg: ”Förstummade”

Stephenie Taylor lyckades bli gravid på första försöket med kitet, och har nu fött dottern Eden, som hon kallar för ”ett mirakel”.

– Om jag inte hade haft tillgång till alt det där på elektronisk väg så hade hon inte varit här idag. Men jag är överlycklig över att bli mamma igen och jag är stolt över sättet hon kom till världen, säger mamman till Daily Star.

Träffade spermadonatorn online

Sonen Frankie, som Stephenie har med en ex-pojkvän, har fyllt fem år, och det var för att han skulle slippa vara ensambarn som Stephenie ens började fundera kring att skaffa barn igen. Men att snabbt hitta en ny man och riskera att en framhastad relation skulle påverka barnens liv negativt var inget alternativ. Därför tipsade en vän henne om appen Just A Baby, som fungerar som Tinder för spermadonatorer. Stephenie letade efter en familjeorienterad man utan allvarliga sjukdomar i familjen, med drag som påminner om henne så att Frankies syskon skulle vara lik sin storebror.

Paret adopterade fyra barn – på 24 timmar

I januari 2020 kom mannen förbi med sin spermadonation, och de två hade ett artigt samtal.

– Han var trevlig, varm och vänlig och vi drack en kopp te och pratade om vädret.

Skulle dottern Eden vilja träffa sin biologiska pappa i framtiden så har Stephenie inga problem med det. Donatorn, som vill förbli anonym i artikeln, säger att han är nöjd med sitt beslut att bidra.

– Hon är en fantastisk person och jag skulle gladeligen göra det igen om hon vill ha fler barn i framtiden.

Mest läst