8 kändisar som älskar sina husdjur (FEMINA)
1:17

Efter reklamen: 8 kändisar som älskar sina husdjur (FEMINA)

(1:17)

Slå på ljud

När amerikanska fotografen Akiko DuPont valde att börja ta hand om en herrelös katt i Tokyo visste hon inte att det skulle förändra livet – för hennes farfar Jiji.

Jiji hade jobbat hårt under hela sitt liv sedan andra världskriget tog slut, men 2009 hamnade han på sjukhus och diagnostiserades med alzheimers.

– Läkaren sa att han var sjuk. Den en gång sociala mannen tappade gradvis intresset för livet och blev tjurigare än någonsin, har Akiko DuPont berättat för Bored Panda.

Svårt sjuka tonåringens önskan – kunna hjälpa hemlösa

Men när Jiji träffade den hemlösa katten Kinako ställdes allt på ända. Plötsligt var han mer livsglad igen, och ville umgås med sin nya vän. Därför bestämde sig barnbarnet Akiko att börja dokumentera den fina relationen mellan katten och gubben.

Hyllas för fina bilderna på katten och mannen

Att dela med sig av bilderna var inge som Akiko hade planerat.

– Det fanns ingen intention att dela fotografierna och historien bakom när jag först började dokumentera dem. Men när jag såg dem tillsammans, och hur de lindade in familjen i värme, så tänkte jag att de kanske skulle kunna beröra någon mer där ute, inte bara vår familj, säger Akiko DuPont.

Bilderna på katten och den gamla mannen har en särskild plats på fotografens hemsida, och hon har också delat med sig av dem på Instagram tidigare.

Kärleksparet återförenas efter 75 år ifrån varandra

DuPont säger att hon får mejl om bilderna varje dag, och tackar för alla fina ord.

– Kinako piggar upp Jiji bara genom att vara Kinako, och eftersom Jiji är som Jiji är, så överöser han Kinako med kärlek, precis som han alltid gör med andra. De är ganska roliga och bedårande att kolla på.

The Storytellers – Lyssna med Markiz
5:14

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Markiz

(5:14)

Slå på ljud