3:56

Efter reklamen: Anders Hansen: "Det här är ångest egentligen"

(3:56)

Slå på ljud

I augusti 2017 började Addison Yandle i fjärde klass. Det var hennes fjärde skola på fem år, och hennes pappa Chris Yandle märkte snabbt att något inte stod rätt till med dotterns liv i skolan. Dottern blev allt mer ångestladdad, och mer reserverad än hon hade varit innan.

Till slut fick Chris och hans fru veta att en av dotterns ”vänner” i själva verket mobbade henne.

För att stötta sin dotter i skolan, och för att hon skulle känna att hon inte var ensam, så började Chris därför skriva uppmuntrande lappar till henne med olika budskap. Han skrev saker som ”Var snäll mot andra. Inte alla kommer se ut som dig. Lär dig att se det unika och speciella hos andra. Du har kraften att förändra någons liv!”

Molly slog cancern – 21 månader gammal

Chris förhoppning var att lappen skulle hjälpa hans dotter i skolan.

– Det var mitt sätt att säga att jag finns hör, utan att faktiskt sitta bredvid henne på lunchen, har Chris sagt.

Skickade med lapparna

Pappan fortsatte skicka med lappar i dotterns matlåda, utan att de två faktiskt pratade om det. Till en början var han osäker på om dottern ens läste lapparna, tills hon en dag påminde honom om att skriva dagens lapp när de var sena till skolan.

29-åringen är åttabarnsmamma – till bara söner

Idag har Chris skrivit närmare 700 lappar till dottern, och 2018 gavs lapparna också ut som en bok vid namn Lucky enough.

– När jag delade den första lappen trodde jag inte att någon brydde sig. Jag trodde det skulle hamna i bakgrunden som en vanlig ”pappa gör något snällt för sin dotter”-grej, säger Chris.

Han hoppas att boken kan hjälpa andra föräldrar att ta kontakt med sina egna barn.

– Lyssna på dina barn och var närvarande. Det är allt som betyder något för dem.

Källa: My positive ooutlook.